Wonders of Film III -seminaari 6.11. SantaParkissa

Wonders of Film III -seminaari kokoaa yhteen elokuva ja sisältötuotantoalasta kiinnostuneet keskustelemaan elokuvakomissiotoiminnasta. Aihe on ajankohtainen, sillä Lapin elokuvakomissio on aloittanut toimintansa osana Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEOa.

Aika: torstaina 6.11.2008 klo 9.30–16.00
Paikka: SantaPark, 96930 Napapiiri

Seminaarin vieraina on kansainvälisesti arvostettuja ohjaajia ja tuottajia. Jonas Åkerlund on ruotsalainen ohjaaja, jolla on vuosien kokemus musiikki- ja mainosvideoiden ohjaamisesta. Hän on ohjannut kaikki Madonnan ja Metallican videot. Hänellä on juuri valmistunut ensimmäinen Hollywood-elokuva Horsemen, jossa pääosissa Dennis Quaid.

John Baldecchi on amerikkalainen tuottaja (näyttelijä), joka on tuottanut mm. elokuvat Mexican ja 88 minutes. Baldecchi toimii tuottajana myös Antti Jokisen ohjaamassa kauhuelokuvassa Half to Death. Baldecchi kertoo kuinka elokuvakomissio toimii Hollywoodtuotannon aikana.

Belle Doyle toimii Skotlannin kansallisessa elokuva-alan kehittämisorganisaatiossa, Scottish Screenissa. Hän on myös kansainvälisen elokuvakomissioiden liiton (AFCI) hallituksen jäsen.

Solar Films’in perustaja ja tuottaja Markus Selin on tuottanut useita kotimaisia menestyselokuvia mm. Tummien perhosten koti, Paha maa, Kummelin alivuokralainen. Selinillä on parhaillaan tuotannossa suurelokuva marsalkka Mannerheimista.

Tuottaja Ilkka Matila MRP Matila Röhr Productions’ista tunnetaan mm. elokuvista Äideistä parhain, Röllin sydän ja Suden vuosi. Vuonna 2006 Suomen elokuvatuottajien keskusliitto valitsi Matilan vuoden elokuvatuottajaksi.

Suomen elokuvasäätiöstä paneelikeskusteluun osallistuu kehittämis- ja kansainvälistymispäällikkö Petri Kemppinen.

Vieraat kertovat omista kokemuksistaan elokuvakomissioiden palveluiden käyttäjinä sekä pohtivat yhdessä mitä palveluja alueella tulisi olla tuotantoja varten.

Lisäksi tilaisuudessa lanseerataan Lapin elokuvakomissio projektipäällikkö Johanna Karppisen johdolla.

Kansainväliset esimerkit osoittavat, että elokuva- ja tv-tuotannot parantavat tuotantoon osallistuneen alueen tunnettuutta ja edistävät paikallista talouskasvua. Lapin elokuvakomission tehtävänä on markkinoida Lappia kotimaisille ja kansainvälisille tuotantoyhtiöille, välittää tietoa ja palveluja alueella toteutettaville tuotannoille sekä kehittää alueen yritysten osaamista ja palveluja. Tavoitteena on maksimoida alueella toteutettavien tuotantojen määrä sekä niistä alueelle jäävä taloudellinen ja imagollinen hyöty, kertoo Karppinen.

Seminaarin järjestäjä on Antti Jokisen perustama tuotantopalveluyritys Estar Studios yhdessä LEOn kanssa.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Ilmoittautumiset 24.10.2008 mennessä osoitteeseen www.leofinland.fi/leo/wof. Lisätietoja: projektikoordinaattori Paula Niemelä, LEO, p. 0400 172 167. paula.niemela@leofinland.fi