VL-Musiikki Oy:stä tuli nimenvaihdon myötä VLMedia Oy

VLMedian tiedote 8.5.2013

Yrityksen nimi vaihdettiin 25.4.2013 pidetyssä yhtiökokouksessa. Nimenvaihdoksella haluttiin viestittää ja selkeyttää yhtiön laajentunutta toiminta-aluetta murroksessa olevassa viihteen kentässä. Samalla uudistettiin myös yhtiön logo.

VLMedia Oy on yksi johtavista suomalaisista viihdealan yhtiöistä. Yrityksen jakelukeskus, myynti, markkinointi ja hallinto sijaitsevat Nummelassa noin 50 km päässä Helsingistä.

Yhtiö on perustettu 1993 ja se aloitti toimintansa levy-yhtiönä. Yritys on toiminut kotimaisilla musiikkimarkkinoilla yli kahden vuosikymmenen ajan ja tähän päivään mennessä toimittanut yli 12 miljoonaa kotimaisen tuotannon äänitettä suomalaisiin koteihin. Vuonna 2006 yhtiö aloitti elokuvien fyysisten formaattien jakelun ja on nyt laajentanut toimintaansa elokuvien saralla myös elokuvien digitaaliseen sekä elokuvateatterijakeluun.

VLMedia Oy:n liikevaihto vuonna 2012 oli n. 3,5 milj. euroa (2,5 milj. euroa 2012) ja se työllistää 14 kokopäiväistä työntekijää. Liikevaihto muodostuu 70 % elokuvista, 25 % musiikista ja 5 % muusta viihteestä. Yhtiö on kasvanut viimeiset neljä vuotta keskimäärin 25 % vuodessa toimien selkeästi alan trendejä vastaan.

”Viihdeteollisuuden käydessä laajaa murrosvaihetta haluamme ennemminkin toimia ja investoida kuin vetäytyä poteroon. Monikansallisten jättien vallatessa maailman markkinoita syntyy vastapainoisesti tilaa myös vahvalle kotimaiselle toimijalle. Meille on tärkeää luova, innostunut ja vahvoista ammattilaisista koostuva henkilökunta. Vain olemalla aktiivisia eri liiketoiminnan osa-alueilla voimme saada parempia tuloksia aikaan asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja, Petteri Laiho.

VLMedia Oy:llä on koko Suomen kattava viihteen jakeluverkosto, joka muodostuu vahvasta myyntikenttäorganisaatiosta. Vuosien saatossa hiottu toimintamalli takaa jakelutuotteiden erinomaisen esillepanon sekä sujuvan liiketoiminnan jokaisella kaupan osa-alueella.

VLMedia Oy elää ajan hermolla ja panostaa jatkossa vahvasti myös digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen, jonka myötä se vahvistaa asemiaan monikanavaisen liiketoiminnan osaajana ja edelläkävijänä. Lisäksi yritys tulee jatkossa lisäämään strategisia yhteistyösopimuksia kotimaisten sekä ulkomaisten toimijoiden kanssa, vahvistaakseen asemaansa viihteen markkinoilla Suomessa.

Uudistetut kotisivut ja henkilökunnan yhteystiedot löytyvät osoitteesta: www.vlmedia.fi

Lisätiedot:
pekka.toivonen@vlmedia.fi