Uuden sukupolven elokuvateatteri Itis-kauppakeskukseen!

Finnkinon ja Wereldhaven tiedote, julkaisuvapaa 7.12.2016

Wereldhave Finland on tehnyt sopimuksen Finnkinon kanssa 9-salisen teatterin avaamisesta Itäkeskuksen Itis-kauppakeskukseen, Helsinkiin vuoden 2018 lopulla. Ainutlaatuinen elokuvateatteri on ensimmäinen Itä-Helsingin elokuvateatteri, ja se tulee olemaan erinomainen lisä Itiksen vapaa-ajanviettotarjontaan.

”Olemme erittäin innoissamme uuden huippuluokan teatterin avaamisesta Itis-kauppakeskukseen. Näemme Itä-Helsingissä suurta potentiaalia, ja suunnittelemme sinne täysin uuden sukupolven teatteria”, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

”Tämä uutinen on hyvä Wereldhavelle, sillä sopimus elokuvateatterista muuttaa Itis-kauppakeskuksen tunnelmaa, lisää sen houkuttelevuutta ja luo hyvän pohjan esimerkiksi Itiksen ravintola- ja vapaa-ajantarjonnan kehittämiselle tulevaisuudessa. Elokuvateatteri parantaa Itiksen asemaa Suomen johtavana ostoskeskuksena”, sanoo Wereldhaven toimitusjohtaja Dirk Anbeek.

”Arviomme on, että vuositasolla kävijöitä tulee olemaan 500 000 lisää, kun vuoden 2016 loppuun mennessä Itiksessä on käynyt 17 miljoonaa vierailijaa”, kertoo Wereldhave Finland Oy:n toiminnanjohtaja Richard Belt.

Suomen suurimmalla elokuvateatteriketju Finnkinolla on 98 valkokangasta 14 eri teatterissa 11 kaupungissa. Finnkino on osa Nordic Cinema Groupia, joka on Pohjoismaiden ja Baltian suurin elokuvateatteriketju. Nordic Cinema Groupiin kuuluvilla teattereilla on kuudessa maassa yhteensä 469 valkokangasta eri teattereissa, joista viimeisimpiä on Tukholmaan Mall of Scandinaviaan avattu teatteri.

Mediakyselyt:
• Veronica Lindholm, toimitusjohtaja, Finnkino, veronica.lindholm@finnkino.fi, 040 676 3443
• Richard W. Beentjes, Wereldhave Finland, richard.beentjes@wereldhave.com, +31 20 702 78 37
• Richard Belt, toiminnanjohtaja, Wereldhave Finland, richard.belt@wereldhave.com, +358 40 664 5999
Analyytikoille:
• Jaap-Jan Fit, jaapjan.fit@wereldhave.com, + 31 20 702 78 43

Wereldhave
Wereldhave on kiinteistösijoitusyhtiö, joka investoi kauppakeskuksiin suurissa, alueellisissa kaupungeissa Pohjois- ja Länsi-Euroopassa. Kauppakeskustemme ympäristössä on vähintään 100.000 asukasta 10 minuutin matka-ajan etäisyydellä.

Helppo saavutettavuus, tarjonta, joka kattaa 90% ostostarpeista, onnistunut yhdistelmä kansainvälisiä ja kotimaisia brändejä sekä vahvat ankkurimyymälät; kauppakeskuksemme tarjoavat viihtyisää asiointia, joka sopii sekä kiireiseen, kaupunkilaiseen elämäntyyliin, että ikääntyvän väestön tarpeeseen.

Pyrimme luomaan ostosten lisäksi elämyksiä tarjoamalla ravintoloita, lasten leikkipaikkoja ja korkealuokkaisia palveluita.

Finnkino Oy
Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa 14 teatteria 11 paikkakunnalla. Vuonna 2015 teattereissa kävi lähes 6 miljoonaa katsojaa. Baltiassa Finnkino toimii Forum Cinemas -brändillä. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatteriketju Nordic Cinema Group AB:hen, jonka omistavat Bridgepoint ja Bonnier. Konsernilla on teattereita Suomen, Viron, Liettuan ja Latvian lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. www.finnkino.fi

Nordic Cinema Group
Nordic Cinema Group on Pohjoismaiden ja Baltian suurin elokuvateatteriyhtiö. Sillä on 69 teatteria, joissa on yhteensä 469 salia ja noin 68 000 paikkaa lähes 50 suuressa ja keskisuuressa kaupungissa. Lisäksi NCG on 49 muun elokuvateatterin osaomistaja. NCG:llä on neljä elokuvateatteribrändiä kuudella eri markkina-alueella: SF Bio Ruotsissa, SF Kino Norjassa, Finnkino Suomessa sekä Forum Cinemas Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Lisää informaatiota: www.wereldhave.com