Universal Pictures International Entertainment ja Sony Pictures Home Entertainment ilmoittavat uuden yhteisyrityksen muodostamisesta Pohjoismaissa

Yhteisyritys jakelee kotiviihdetuotteita elokuusta 2013 alkaen

Los Angeles / Lontoo – 19. huhtikuuta 2013Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) ja Universal Pictures International Entertainment (UPIE) ilmoittivat tänään sopimuksestaan perustaa yhteisyritys, joka jakelee UPIE:n ja SPHE:n kotiviihdetuotteita Pohjoismaissa (Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi) ja tukee kummankin studion digitaalisten tuotteiden myyntialueella. Asiasta tiedottivat UPIE:n toimitusjohtaja Eddie Cunningham ja SPHE:n maailmanlaajuisen kaupallisen osaston varatoimitusjohtaja Matt Brown.

Olemassa olevat UPIE:n ja SPHE:n kotiviihdetoiminnat lopetetaan erillisinä liiketoimintayksikköinä ja niistä muodostetaan uusi yritys nimeltä Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, jonka on määrä aloittaa kotiviihdetuotteiden jakelu elokuussa 2013. Yrityksen toimitusjohtajaksi on nimetty Jonas Wahlander. Yhteisyritys hallitsee kummankin yrityksen elokuvien, televisio-ohjelmien ja erikoisaiheiden DVD- ja Blu-ray-julkaisujen markkinointia, myyntiä, jakelua ja toimittamista Pohjoismaissa.

”Pohjoismaat ovat vahvoja markkina-alueita, joiden kuluttajat ovat erittäin kiinnostuneita maailmanluokan elokuvatuotteista”, kertoi Brown. ”Tämän yhteisyrityksen perustaminen Universalin kanssa luo jakelu- ja markkinointitoimintoja, jotta kehittyvän liiketoimintaympäristön haasteisiin voidaan vastata tehokkaasti näillä alueilla. Samalla voimme varmistaa, että pohjoismaalaiset kuluttajat saavat erinomaiset kotiviihdetuotteet ajallaan.”

”Pohjoismainen yhteisyrityksemme Sony Pictures Home Entertainmentin kanssa perustuu olemassa olevaan onnistuneeseen yhteistyöhön Australiassa”, Cunningham lisäsi. ”Olemme oppineet Australiasta, että SPHE:n ja Universalin parhaiden kykyjen yhdistäminen ensiluokkaiseksi toiminnaksi voi hyödyntää huomattavasti sekä asiakkaita että paikallisia markkinoita yleisesti. Pohjoismaat ovat tärkeä strateginen markkina-alue sekä SPHE:lle että Universalille, ja olemme varmoja, että Jonas Wahlander saa uuden yrityksen menestymään.”

Tämän yhteisyrityksen muodostaminen ei vaikuta Sony Pictures Entertainmentin ja NBCUniversal Internationalin muihin elokuviin, televisioon ja digitaaliseen jakeluun liittyviin liiketoimiin Pohjoismaissa.

#

Tietoja Universal Pictures International Entertainmentista
NBCUniversal on yksi maailman johtavista media- ja viihdeyrityksistä viihteen, uutisten ja tietojen kehittämisen, tuotannon ja markkinoinnin alalla globaalille yleisölle. NBCUniversal omistaa useita uutis- ja viihdetelevisiokanavia, ensiluokkaisen elokuvayrityksen, tärkeitä televisiotuotantotoimintoja, johtavan televisiokanavakonsernin sekä maailmankuuluja huvipuistoja ja hallinnoi niitä. Comcast Corporation omistaa NBCUniversalin.

Tietoja Sony Picturesista
Sony Pictures Entertainment (SPE) on Sony Corporation of American tytäryhtiö, joka on Tokiossa sijaitsevan Sony Corporationin tytäryhtiö. SPE:n globaalit toiminnot käsittävät elokuvien tuotantoa, hankintaa ja jakelua, televisio-ohjelmien tuotantoa, hankintaa ja jakelua, televisiokanavia, digitaalisen sisällön luomista ja jakelua, studiotoimintoja sekä uusien viihdetuotteiden, -palvelujen ja -teknologioiden kehittämistä. Lisätietoja on osoitteessa http://www.sonypictures.com/.

Yhteystiedot:

Universal Pictures International Entertainment: Denise Bassett
denise.bassett@nbcuni.com

Sony Pictures Home Entertainment: Fritz Friedman
310 244 7799 fritz_friedman@spe.sony.com