Ulla Simonen DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteelliseksi johtajaksi

DocPoint-festivaalin tiedote 25.4.2013

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tuottaja Ulla Simonen (1965).

Simonen aloittaa taiteellisena johtajana 1.8.2013 seuraten tehtävässä Erja Dammertia.

Simonen tunnetaan alalla näkemyksellisenä luovana tuottajana, jolla on ollut tärkeä rooli suomalaisen dokumenttielokuvan menestystarinassa. Hän on toiminut aiemmin elokuva-alalla eri tehtävissä, mm. tuottajana yhtiöissä Kinotar ja MADE, tuotantoneuvojana Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKissa, sekä alan kouluttajana ja mentorina kansainvälisissä koulutusorganisaatioissa. Simonen on ollut aiemmin DocPointin hallituksessa ja kuuluu Tampereen elokuvajuhlien hallitukseen. Simonen on myös Euroopan elokuva-akatemian jäsen.

Ulla Simonen näkee DocPointin avaavan uusia ikkunoita hänen tekemälleen työlleen suomalaisen elokuvan ja erityisesti näkemyksellisen dokumentin parissa. “DocPointin taiteellinen johtajuus täydentää mielekkäällä tavalla sitä työtä, jota elokuvatuottajana jatkan. Elokuva-ala on murroksessa ja yksi haasteista on löytää elokuville uusia tapoja tavoittaa yleisönsä. DocPoint on paikkansa vakiinnuttanut festivaali, jonka ohjelmiston kehittäminen on hieno uusi haaste.”

13. DocPoint dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 28.1. – 2.2.2014 Helsingissä. Kuusipäiväinen festivaali esittelee yleisölle yli sata laadukasta kotimaista ja kansainvälistä dokumenttielokuvaa ja lukuisia kansainvälisiä ohjaajavieraita. 13. DocPointin ohjelmisto julkaistaan joulukuussa 2013.

Lisätiedot:

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys ry ulla.bergstrom@docpoint.info www.docpoint.info

Ulla Bergström, toiminnanjohtaja puh. 040 581 8185 Ulla Simonen, taiteellinen johtaja 1.8.2013 alkaen puh. 040 9005505