Tyttö ja kettu -elokuvasta hyväntekeväisyysnäytös Bristolissa

Lehdistötiedote 29.1.2008

TYTTÖ JA KETTU -ELOKUVA TUKEE WWF:N TOIMINTAA

Helsingissä järjestettävässä hyväntekeväisyysnäytöksessä paikalla ohjaaja Luc Jacquet.

Finnkino ja Cinema Mondo järjestävät tiistaina 5. helmikuuta 2008 klo 17 Helsingin Bio Bristolissa hyväntekeväisyysnäytöksen Tyttö ja kettu -elokuvasta. Tilaisuudessa on paikalla Oscar-palkittu ohjaaja Luc Jacquet, jolle voi esittää kysymyksiä ennen elokuvan alkua.

Kaikki hyväntekeväisyysnäytöksen lipputuotot tilitetään lyhentämättöminä WWF Suomen (Maailman luonnonsäätiö) työhön. Näytöksen ennakkomyynti on jo käynnissä. Liput ovat normaalihintaisia (7,50–9 euroa), ja niitä myydään Finnkinon lipunmyyntipisteissä ja nettisivulla www.finnkino.fi.

Tyttö ja kettu on Pingviinien matkan ohjaajan uusi koko perheen luontoseikkailu, taianomainen kertomus 10-vuotiaan tytön ja villiketun ystävystymisestä. Elokuva on huimaa luontokuvausta ilman trikkejä, ja siitä välittyy kaunis sanoma luonnon kunnioittamisen tärkeydestä. Katsoja pääsee kameran kautta sisään ketun maailmaan: aistii sen aistimat vaarat, äänet ja näyt.

Elokuva on ranskalainen tuotanto, ja hyväntekeväisyysnäytöksessä esitetään suomeksi puhuttu versio. Ikäraja on K7 tai huoltajan seurassa K5. Elokuvan varsinainen ensi-ilta on 8. helmikuuta 2008.

Elokuvan suomalaiset kotisivut osoitteessa www.tyttojakettu.fi.

Elokuvan kuvamateriaali: www.notadull.fi (-leffa-aineistot->cinema mondo ->käyttäjät.: cinema, salasana: mondo)

Lisätietoja ja ohjaajan haastattelupyynnöt:
Mika Siltala / Cinema Mondo
mikas@cinemamondo.fi
050-511 6756

Lisätietoja / WWF:
Anu Jussila
anu.jussila@wwf.fi
050-560 2181

FINNKINO OY
Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2006 yli kahdeksan miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.

Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 27 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 150 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rovaniemi, Tampere ja Turku. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä sekä videolevittäjänä. Finnkinolla on levitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Ystävällisin terveisin,

Ria Nyman
yhteyspäällikkö
Finnkino Oy
Koivuvaarankuja 2
01640 Vantaa
puh: 09-13119344/ 040-7247070
e-mail: ria.nyman@finnkino.fi
www.finnkino.fi