Timanttia Anneli ja Onneli -elokuvalle

Lehdistötiedote, Nordisk Film 17.11.2014

Suosikkielokuvan menestys jatkuu

Saara Cantellin ohjaama valloittava lastenelokuva Onneli ja Anneli on myynyt timanttiDVD-rajan yli. Elokuvaa on myyty DVD:nä ja Blu-rayna jo 50 750 kappaletta. DVD ja Blu-ray tulivat vuokralle 12.11. ja myyntiin 14.11. Elokuva on saatavilla myös digitaalisesti.

Onneli ja Anneli
sai ensi-iltansa 17.1.2014 ja sen on nähnyt tähän mennessä valkokankaalta jo 176 416 katsojaa. Elokuva on edelleen esityksessä elokuvateattereissa ja nyt on menossa jo 44. esitysviikko.

Lasten raati palkitsi Onnelin ja Annelin parhaana pitkänä elokuvana Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla 1.11.2014. “Minulle ohjaajana oli erityisen tärkeää se, että palkinto tuli juuri lastenraadilta. Palkinto osoitti, että olemme pystyneet luomaan maailman, joka toimii universaalisti“ elokuvan ohjaaja Saara Cantell sanoo.

Elokuvan jatko-osan kuvaukset alkavat joulukuussa 2014. Onnelin ja Annelin talvi saa ensi-iltansa syksyllä 2015. “Koko työryhmä iloitsee siitä, että Onnelin ja Annelin tarina saa jatkoa. Ruusukujalla alkaa taas tapahtumaan kun Onneli ja Anneli saavat vieraakseen pikkuruisen Vaaksanheimon perheen”, elokuvan tuottaja Teea Hyytiä kertoo.

Anneli ja Onneli

Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan pohjautuva elokuva kertoo ekaluokkaisista tytöistä, Onnelista ja Annelista, jotka löytävät kadulta kirjekuoren täynnä rahaa.Löytämillään rahoilla he ostavat salaperäiseltä rouva Ruusupuulta täydellisen talon, joka on kuin kahdelle pikkutytölle tehty. Tytöt muuttavat taloon ja viettävät unelmiensa kesää, josta ei seikkailuja ja yllätyksiä puutu. Kesän aikana tytöt tutustuvat myös uusiin naapureihinsa, Tingelstiinaan ja Tangelstiinaan ja heidän ihanan salaperäiseen maailmaansa, sekä rouva Rosina Rusinaan, joka alun nurjamielisyyden jälkeen löytää ilon elämäänsä. Elokuvan pääosissa nähdään Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elias Koistinen, Elina Knihtilä, Jaakko Saariluoma ja Samuli Vauramo.

Lisätietoja:
Maria Isomaa
Nordisk Film
maria.isomaa@nordiskfilm.com
040 5610075
www.nordiskfilm.fi

Teea Hyytiä
ZODIAK FINLAND OY
teea.hyytia@zodiakfinland.fi
040-831 2758
www.zodiakfinland.fi

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät jakavat kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.