Timantti-dvd Kung Fu Panda -animaatioelokuvalle!

Tiedote 3.12.2008 / heti julkaisuvapaa

Kung Fu Panda -elokuva ylitti timantti-dvd:n rajan eli 50 000 kappaletta julkaisupäivänään 3.12.2008, jolloin sen eri versioita oli myyty jo 67 941 kappaletta.

Dreamworksin Kung Fu Panda -animaatioelokuva on Shrekin ja Madagascarin tekijöiden kädenjälkeä. Se tuotti lippuluukuilla yli 600 miljoonaa dollaria eri puolilla maailmaa. Suomessa sen on nähnyt elokuvissa yli 170 000 katsojaa.

Kung Fu Pandassa seikkailee suloinen panda Po, joka on innokas, iso ja hieman kömpelö. Hän työskentelee perheensä nuudelikaupassa ja unelmoi olevansa jonakin päivänä Kung Fu -mestari. Hänen unelmistaan tulee pian totta, kun hänet valitaan yllättäen mukaan Kung Fun maailmaan ja oppimaan yhdessä idoleidensa eli legendaaristen taistelijoiden Tigressin, Cranen, Mantisin, Viperin ja Monkeyn kanssa. Mutta eipä aikaakaan, kun kostonhimoinen ja petollinen lumileopardi Tai Lung suuntaa taistelijoita kohti – Pon tehtävänä on nyt suojella heitä kaikkia uhkaavalta vaaralta. Pystyykö hän toteuttamaan unelmansa ja tulemaan Kung Fu -sankariksi? Po pistää peliin koko sydämensä ja kaiken tarmonsa.

Elokuvan ääninäyttelijöinä on loistavia tähtiä, kuten Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan ja Lucy Liu. Suomenkielisinä ääninäyttelijöinä on mm. Tuomas Uusitalo, Ismo Kallio, Matleena Kuusniemi, Tommi Evilä, Inka Kuustonen ja Sam Huber.

Kung Fu Pandasta on julkaistu seuraavat versiot:
1-levyn dvd, 2-levyn dvd ja 1-levyn bluray

Lisätietoja:
Paramount Home Entertainment (Finland) Oy
Emilia Pajuriutta
email: Emilia_pajuriutta@paramount.com

——
Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia