Tampereen Niagarassa keskustelutilaisuus Kiti Luostarisen kanssa

ELOKUVATEATTERI NIAGARAN TIEDOTE 18.4.2008

Tampereen Niagarassa järjestetään tiistaina 29.4.2008 klo 18.30 Kiti Luostarisen ohjaaman, Palnan tyttärien esityksen jälkeen avoin keskustelutilaisuus elokuvan teemasta ohjaajan johdolla.

Risto Jarva -palkinnon voittanut Palnan tyttäret (2007) esittelee 6-vuotiaan Devin, joka on adoptoitu Suomeen Intiasta. Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Se käsittelee inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista.

ALKUKUVANA:

Marika Väisänen: Sylistä syliin, 2008 -S- 15 min
Dokumenttielokuva lapsille vanhempien avioerosta.

Oonan vanhemmat erosivat kun hän oli pieni. Elämä muuttui kertaheitolla, kun isä joutui muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Alkoivat yksinäiset junamatkat kahden kodin välillä. Satoja kilometrejä pitkä, joskus rasittavakin junamatka on Oonalle välttämätön, jotta suhde molempaan rakastavaan vanhempaan säilyy.

Liput: 4 euroa

Tervetuloa!

Esitys liittyy Suomen elokuvakontaktin ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen Niagarassa 25.-30.4.2008. järjestämään Dokumenttikevät 2008 -tapahtumaan. Dokumenttikevään ohjelmisto sisältää neljä kotimaista elokuvapakettia, kussakin paketissa esitetään kaksi elokuvaa; pääkuva ja lyhyempi alkukuva. Mukana on sekä tuoreita kotimaisia dokumenttielokuvia että jo hiukan vanhempia, mutta aiheiltaan edelleen ajankohtaisia. Dokumenttikevään elokuvat vievät katsojat kotimaan lisäksi mm. Intiaan, Kiinaan ja entiseen Neuvostoliittoon

Terveisin: Juha Elomäki, juha.elomaki@elokuvakeskus.fi 050 359 1357