Tali–Ihantala 1944 -elokuvasta erityisnäytöksiä veteraaneille

Professori Åke Lindmanin ja Sakari Kirjavaisen ohjaama elokuva Tali–Ihantala 1944 on osa Suomi 90 Finland -juhlavuoden ohjelmistoa.

Elokuva esiteltiin tänään hankkeena Helsingissä, Finlandia-talolla juhlavuoden avajaisissa.

Elokuva Tali-Ihantala 1944 saa juhlallisen ensiesityksensä yleisölle itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2007. Tällöin sotiemme veteraaneja kutsutaan erityiselokuvanäytöksiin ja -vastaanottoihin eri puolella Suomea. Tilaisuudet ja näytökset järjestetään samanaikaisesti 40 paikkakunnalla. Jokaiseen näytökseen kutsutaan sekä veteraaneja että lukiolaisia. Tali–Ihantala 1944 -elokuvan teatteriensi-ilta on 7.12.2007.

Elokuvan tuottaa Åke Lindman Film-Production Oy ja sen Suomen mittakaavassa huomattavasta 3,2 miljoonan euron budjetista on Syväriltä Kannakselle
-elokuvien tuki ry
kerännyt 2,1 miljoonaa euroa. Myös Suomen elokuvasäätiö ja Yleisradio osallistuvat elokuvan rahoitukseen.

Syväriltä Kannakselle -elokuvien tuki ry:n tarkoituksena on sotiemme veteraanien perinnön tallentaminen ja levittäminen suurelle yleisölle elokuvien muodossa. Yhdistyksellä on kaikkien valtakunnallisten veteraanijärjestöjen tuki takanaan. Yhdistyksen puheenjohtaja on amiraali Jan Klenberg. Projektin suojelijana toimii presidentti Mauno Koivisto.

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Tali–Ihantala 1944 -elokuvalle avainlipun käyttöönsä. Elokuva on rahoitukseltaan ja tuotannoltaan korkeasti kotimainen. Elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio sekä suurimmalta osin Syväriltä Kannakselle -elokuvien tuki ry. Avainlippu on merkki kotimaisen työn ja osaamisen käyttämisestä ja arvostamisesta.

Elokuvan internetsivut aukeavat tänään osoitteessa www.tali-ihantala.fi.

Lisätiedot:
Liisa Juntunen
Åke Lindman Film-Production Oy
tiedottaja@lindmanfilm.fi
045 1104336
www.tali-ihantala.fi