Syksyn elokuvamatineasarja alkaa perjantaina Joensuun Tapiossa

Syksyn elokuvamatineasarja käynnistyy Tapiossa perjantaina 4. syyskuuta. Matineasarjassa nähdään kaikkiaan 11 elokuvaa ja kutakin elokuvaa esitetään aina viikon ajan.

Syysmatineasarja aloitetaan ranskalaisella trillerillä Kaiken se kestää. Fred Cavayen ohjaamassa elokuvassa perhe-idylli särkyy kun perheen äiti yhtäkkisesti pidätetään murhasta ja tuomitaan 20 vuodeksi vankeuteen. Hänen puolisonsa tekee kaikkensa pelastaakseen vaimonsa. Elokuvan pääosissa nähdään valovoimaiset Diane Kruger ja Vincent Lindon.

Elokuva Rachel Getting Married on puhutteleva ja monivivahteinen draama sukujuhlista, jossa perheen musta lammas läsnäolollaan pakottaa pintaan vuosikausia pinnan alla muhineet kriisit. Jonathan Demmen ohjaaman elokuvan pääosan esittäjä Anne Hathaway oli roolistaan ehdolla parhaan naisnäyttelijän Oscariin.

Toivottuna uusintana matineasarjassa nähdään Stephen Daldryn ohjaama Lukija. Se on voimakas kertomus nuoren pojan ja vanhemman naisen yllätyksellisestä suhteesta toisen maailmansodan jälkimainingeissa. Naispääosan esittäjä Kate Winslet sai parhaan naisnäyttelijän Oscarin heittäytyvästä roolistaan Lukijassa.

Kerran vielä, Harvey on romanttinen draamakomedia kahden yksinäisen sielun kohtaamisesta ja uuden onnen löytymisestä. Joel Hopkinsin elokuvaa tähdittävät upeat veteraaninäyttelijät Dustin Hoffman ja Emma Thompson.

Yksi viime aikojen kehutuimmista elokuvista on matineasarjassa nähtävä The Brothers Bloom. Se on äkkiväärällä huumorilla väritetty veijaritarina taitavista huijariveljeksistä. Vanhan ajan tunnelmaa henkivän draamakomedian on ohjannut Rian Johnson.

Matineasarjassa nähdään myös yksi kotimainen elokuva; Lenka Hellstedtin ohjaama Maata meren alla. Se on todenmakuinen elokuva aikuistumisesta, perhesiteistä, rakkauden kaipuusta ja hyväksytyksi tulemisesta. Komedian sävyjä saavassa draamassa paneudutaan elokuvissa melko vähän käsiteltyyn aiheeseen, adoptiolapsen elämään ja itsenäistymiseen.

Meryl Streep ja Philip Seymour Hoffman esittävät Oscar-ehdokkuuden arvoisesti pääosia elokuvassa The Doubt- Epäilys, joka perustuu John Patrick Shanleyn vuonna 2005 ensi-iltansa saaneeseen samannimiseen, moninkertaisesti palkittuun näytelmään. Shanley on myös ohjannut katolisen kirkon maailmaan sijoittuvan draamaelokuvan, jossa sokea oikeudentajun tavoittelu saa aikaan tuhoisia seurauksia.

Elokuvan Kevytkenkäinen matkassa siirrytään 1930-luvun Englantiin, jossa yläluokkaisen ja konservatiivisen perheen elämän sekoittaa nuoren perijän romanssi vapaamielisen amerikkalaisen naisen kanssa. Elokuvan on ohjannut Stephan Elliot.

Ruotsista on kotoisin Ella Lemhagenin ohjaama komedia Patrik 1,5, joka kertoo hulvattoman tarinan adoptioprosessiin ryhtyvästä homopariskunnasta. Heitä onnistaakin, ja miehet luulevat saavansa elämäänsä 1,5-vuotiaan pikkupojan. Adoptiopapereihin on kuitenkin livahtanut pieni pilkkuvirhe ja pian parin ovella seisookin 15-vuotias homokammoinen teini…

Christophe Barratier on ohjannut matineaelokuvan Paris 36. Kauniita säveliä tulviva musikaali sijoittuu 1930-luvun Pariisiin, jossa kolme ystävystä ryhtyvät toimeen pelastaakseen musiikkiteatterinsa ja siinä sivussa omat työpaikkansa.

Syysmatineasarjan päättää Julie Delpyn pääosittama ja ohjaama draama Kreivitär. Se kertoo 1600-luvulle sijoittuvan tosipohjaisen tarinan unkarilaisesta kreivittärestä, joka surmasi satoja naisia oman turhamaisuutensa ja kauneutensa tähden.

Joensuun Tapion syysmatineasarja:

4.9. Fred Cavaye: Kaiken se kestää
11.9. Jonathan Demme: Rachel Getting Married
18.9. Stephen Daldry: Lukija
25.9. Joel Hopkins: Kerran vielä, Harvey
2.10. Rian Johnson: The Brothers Bloom
9.10. Lenka Hellstedt: Maata meren alla
16.10. John Patrick Shanley: The Doubt- Epäilys
23.10. Stephan Elliot: Kevytkenkäinen
30.10. Ella Lemhagen: Patrik 1,5
6.11. Christophe Barratier: Paris 36
20.11. Julie Delpy: Kreivitär

Hinta 8 €, ma–pe ennen klo 17.00 alkavat näytökset 7 €
Lisätietoa elokuvista www.savonkinot.fi