Suomileffa.fi palkitsi vuoden 2012 parhaat kotimaiset leffajulisteet – voittajiksi Sinivalkoinen valhe ja Iron Sky

Tiedote 3.2.2013

Suomileffa.fi
-sivuston järjestämässä kilpailussa yleisö äänesti oman suosikkinsa elokuvajulisteista ja lisäksi ammattilaisraati teki oman valintansa. Ammattilaisraati valitsi vuoden 2012 parhaaksi kotimaiseksi leffajulisteeksi Arto Halosen elokuvan Sinivalkoinen valhe julisteen.

Julisteen on suunnitellut Joel Melasniemi. Elokuvan on tuottanut Art Films production Oy ja elokuvaa levittää Oy Future Film Ab.

”Yksi julisteista erottui joukosta ylitse muiden. Sinivalkoisen valheen juliste on tehokas. Se kertoo yksinkertaisella ulkoasullaan kaiken tarvittavan. Siitä näkee heti mistä elokuva kertoo ja se kertoo tarinan jo itsessään. Juliste on erittäin hyvä myös teknisesti. Kuvankäsittely, värimaailma ja elementit ovat harkittuja ja taiten toteutettuja”, perustelee raati valintaansa.

Ammattilasraadin muodostivat graafikko Johannes Ekholm (Tsto), creative Axa Fahler (358), AD Teemu Heinilehto (Image), elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen, Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen, Lahden julistemuseon tutkija Kari Savolainen sekä Grafia ry:n varapuheenjohtaja ja Graafisen suunnitelun tutkimuksen professori Marja Seliger, Aalto-yliopistosta.

Vaikka Sinivalkoinen valhe oli selvä valinta voittajaksi, raadin jäsenet totesivat yhden elokuvajulisteen valitsemisen eri genrejen edustajien joukosta erittäin haasteelliseksi. Eri genret vaativat erilaisen julisteen ja tavoittelevat eri yleisöä.

Kaikille avoimessa nettiäänestyksessä Suomileffa.fi:n sivuilla yleisö äänesti mielestään parasta kotimaista leffajulistetta. Yleisön ylivoimaiseksi suosikiksi nousi elokuvan Iron Sky juliste. Julisteen ovat suunnitelleet Jussi Lehtiniemi, Timo Vuorensola, Essi Suomela ja Janina Åberg. Iron Skyn on tuottanut Blind Spot Pictures Oy ja sitä levittää The Walt Disney Company Nordic.

Mukana leffajulistekilpailussa olivat kaikki vuonna 2012 Suomessa kaupallisessa elokuvateatterilevityksessä olleiden kotimaisten elokuvien painetut julisteet, jotka ovat olleet esillä elokuvateattereissa elokuvan ensi-illan aikaan.

Leffajulistekilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Aiemmin Suomen Filmikamari ry järjesti elokuvajulisteiden kilpailun vuosittain 1954-67, ja silloin paras valittiin kaikista vuoden elokuvajulisteista.

Parhaan leffajulisteen palkinnot jaettiin Jussi-juhlassa 3. helmikuuta.

Lisätietoja:
Kimmo Välimäki
Tuottaja
Suomileffa.fi
0458610520
kimmo.valimaki@filmikamari.fi