Suomalainen näytelmäelokuva 100 vuotta

LEHDISTÖTIEDOTE
20.3.2007

Satavuotiaan suomalaisen näytelmäelokuvan juhlavuoden teemaksi on valittu uusi kotimainen elokuva, jota pidetään esillä monin tavoin.

Tapahtumia tuottava Filmikamari on jo levittänyt juhlajulisteita elokuvateattereihin ja kirjastoihin. Juhlalogon animoitua versiota esitetään televisiokanavilla elokuvaohjelmien yhteydessä.

Suomalaisia, alle kymmenvuotiaita elokuvia esitetään elokuvateattereissa pitkin vuotta ja teemaviikkoja kannustetaan markkinointiavustuksin.

Juhlaviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta ja 100-vuotispäivä on tiistaina 29. toukokuuta, jolloin elokuvateatteri Bristolissa järjestetään keskustelu otsikolla Suomalainen elokuva vuonna 101, esiintyjinä elokuva-alan vaikuttajia tuottajista ohjaajiin ja näyttelijöihin. Yleisölle avoimen tilaisuuden juontaa Arto Nyberg.

Eniten näkyvyyttä kotimainen elokuva saa syksyllä Helsingin ytimessä Lasipalatsin pihalla, jonne Filmikamari ja kaupungin kulttuuritoimi yhteistuumin pystyttävät pysäkkinäyttelyn. Näyttely kootaan tämän vuoden ensi-iltaelokuvien tuotantokuvista ja julisteista. Kaksipuolisia pysäkkitelineitä on neljätoista ja elokuvateema pysyy telineissä seuraavan vuoden puolelle.

Paljon muutakin on vuoden aikana luvassa. Yle Teemalla vietetään lauantaina 26.5. Suomalaisen elokuvan yötä, Espoo Cine järjestää Salaviinanpolttajat-elokuvakilpailun ja Risto Jarva -seura on ilmoittanut järjestävänsä esityksiä ja keskusteluja syksyllä aiheesta Suomalainen 1960-luvun elokuva.

JULKAISUVAPAAT LIITTEET:
Tiedote (pdf)
Julisteet (pdf)
juhlalogot

LISÄTIETOJA:
Suomen Filmikamari
www.filmikamari.fi tai

Rampe Toivonen
projektipäällikkö
Veneentekijäntie 20, 00210 Helsinki
+358 9 417 447 29 tai
+358 400 485 970
elokuva100v@filmikamari.fi tai
rampe.toivonen@solarfilms.com