Suomalainen elokuva-ala järjestää yhteismarkkinointitapahtuman Berliinin elokuvajuhlien Film Marketissa

Favex ry:n tiedote 7.2.2013

Elokuva- ja televisioalan vientiorganisaatio Favex järjestää yhdessä Suomen elokuvasäätiön sekä suomalaisten elokuvakomissioiden, elokuvafestivaalien ja tuotantoyhtiöiden kanssa Suomen elokuva-alan yhteisen markkinointitapahtuman European Film Marketissa Berliinissä tulevana perjantaina 8.2.2013.

Tapahtumassa esitellään suomalaisia tuotantoja ja luodaan uusia kansainvälisiä verkostoja erityisesti kotimaisille tuotantoyhtiöille ja tekijöille.

Suomen markkinointitapahtuma järjestetään suomalaiset kotibileet -teemalla, joka aiempina vuosina on osoittanut huiman toimivuutensa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui ennätykselliset lähes 800 elokuva-alan ammattilaista.

– Tuotantojen esittely tehdään hyvin epämuodollisessa ja rennossa ilmapiirissä, koska tärkein tavoite tällä tapahtumalla on näkyä ja erottautua Berliinin elokuvamarketin kovasti kilpaillussa ilmapiirissä, sekä tietysti luoda mahdollisimman paljon uusia kontakteja. Suomalaiset kotibileemme ovat erottuneet muusta tapahtumatarjonnasta, kutsu on haluttu ja vierasmäärä on lähes tuplaantunut joka vuosi, kertoo tilaisuuden ideasta ja käytännön toteutuksesta vastaavan Favexin toiminnanjohtaja Petra Theman.
European Film Market on Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä vuosittain järjestetty elokuvien rahoitus-, osto- ja myyntitapahtuma. Ammattilaisille suunnattuun tapahtumaan saapuu edustajia tuotantoyhtiöistä, levittäjistä ja myyntiyhtiöistä sekä studioilta ja TV-kanavilta ympäri maailman.

Lisätietoa
Petra Theman
toiminnanjohtaja, Favex ry
+358 40 752 7777
petra.theman@favex.fi

Favex (Finnish Film & Audiovisual Export) on elokuva- ja TV-alan järjestö, jonka tehtävänä on viedä suomalaista audiovisuaalista teollisuutta kansainvälisille markkinoille. Favex markkinoi suomalaista osaamista alan kansainvälisissä tapahtumissa, tilastoi viennin ja kansainvälisten investointien kehitystä sekä toimii luovan teollisuuden toimintaedellytysten kehittäjänä. Lisätietoa Favexista ja toimialasta: www.favex.fi