Sun Kino Oy laajentaa toimintaansa Kauhavalle  - Y-Kinon omistaja vaihtuu

Ilkka Peura ja Johanna Saari

Alavutelainen perheyritys Sun Kino Oy iloitsee osakekaupasta, joka tuo uusia mahdollisuuksia elokuvaelämysten tarjoamiseen Etelä-Pohjanmaalla. Aiemmin Ähtärin Sun Kinoa ja Alavuden Kino Kyntäjää pyörittäneet Johanna Saari ja Tapio Peltokangas ottavat nyt haltuunsa myös Kauhavan Y-Kinon toiminnan pyörittämisen. 

Sun Kino Oy ostaa elokuvateatteri Y-Kinon Kauhavalla

Sun Kino Oy ostaa Kauhavan Y-Kino Oy koko osakekannan. Liiketoiminta siirtyy Sun Kino Oy:lle 1.12.2023 alkaen. “Uskomme kauhavalaisten ja lähipaikkakuntalaisten löytävän Y-Kinoon jatkossakin. Etelä-Pohjanmaan ainoa sohvakatsomo on ylellisyys, jota ei muilta paikkakunnilta löydy. Kesällä hankittu uusi laser-projektori takaa terävän ja laadukkaan kuvan, ja 7.1 äänimaailma viimeistelee upean elokuvaelämyksen. Y-Kino tarjoaa myös paljon yksityisnäytöksiä niin yhteistyökumppaneille kuin asiakkaillekin. Y-kinon toiminta jatkuu entisellään ja tutut työntekijät palvelevat asiakkaita Y-kinossa jatkossakin. Totutellaan pikkuhiljaa uuteen toimintaan ja suunnitellaan myöhemmin “avajaisviikkoa” yleisölle. Meiltä tulee saamaan  jatkossa myös sarjalippuja ja lahjakortteja, jotka käyvät kaikkiin kolmeen elokuvateatteriin. Olemme alusta asti toimineet yhteistyössä Ilkka Peuran kanssa, joten oli helppoa ja luontevaa tehdä yrityskauppa hänen kanssaan. Ilkka on kehittänyt Y-kinoa vuosien varrella esimerkiksi hankkimalla ensimmäisenä Suomessa elokuvasaliin sohvapaikat. Myös yläkertaan laitettu aulatila on hieno lisä elokuvateatterille, siellä voi vaikka ensin kahvitella omassa rauhassa ennen elokuvasaliin siirtymistä.” Johanna Saari kertoo. 

Yrityksen myynyt Ilkka Peura on tyytyväinen ratkaisuunsa: ”Minulla on ollut kasvava aikapula kun haluaisin olla enemmän perheeni ja varsinkin ihanien lastenlastemme kanssa. Olen pitkään miettinyt ratkaisua jossa Y-Kinon toiminta turvattaisiin ja nuorisoa työllistettäisiin myös jatkossa.

Johanna ja Tapsa tulivat noin 10 vuotta sitten tutustumaan Y-Kinoon – yhteistoiminta tuntui heti mukavalta ja luontevalta. Pari viikkoa sitten tein Johannalle tarjouksen, sen jälkeen asiat tapahtuivat nopeasti. Tämä ratkaisu on mielestäni ehdottomasti paras: Johanna ja Tapsa ovat idearikkaita, tuntevat Y-Kinon toiminnan ja osaavat kaikki sen järjestelmät erittäin hyvin.”

Lisätietoja ja yhteydenotot: Johanna Saari, Sun Kino Oy
johanna@sunkino.fi p. 0400570507

Sun Kino Oy
Möksänmäentie 39, 63610 Tuuri
p. 0400-570507

Elokuvateatteri Sun Kino  I  www.sunkino.fi
Elokuvateatteri Kino Kyntäjä  I www.kinokyntaja.fi
Alavuden kuntokeskus Aura I www.kuntoaura.com