Star Wars: The Force Awakens Blu-Ray- ja DVD-myynti ylitti 100 000

The Walt Disney Company Nordicin tiedote 4.5.2016, julkaistavissa heti

Star Wars: The Force Awakens
-elokuva on ylittänyt elokuvatallenteiden platinamyyntirajan (60.000 kappaletta). Elokuvaa on myyty Blu-Ray ja DVD -julkaisuna Suomessa jo yli 100.000 kappaletta.

Star Wars: The Force Awakens -elokuvan poikkeuksellisen korkeat myyntiluvut osoittavat, että fyysisille elokuvatallenteille on nyt ja tulevaisuudessa edelleen runsaasti kysyntää. Star Wars: The Force Awakens on tästä valovoimaisin esimerkki”, kommentoi The Walt Disney Companyn Suomen myyntipäällikkö Tommi Mäkeläinen.

Star Wars: The Force Awakens rikkoi ennätyksiä myös elokuvateatterilevityksessä. Yhteensä elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa jo yli 628 000 suomalaista.

Elokuvasta:

Lucasfilm ja ohjaaja J.J. Abrams ovat yhdistäneet voimansa ja vievät katsojat takaisin kaukaiseen galaxiin. Mukana alkuperäiset tähdet Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew ja Kenny Baker sekä uusina John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson ja Max von Sydow. Elokuvan on ohjannut J.J. Abrams, käsikirjoitus Lawrence Kasdan ja Abrams. Tuottajat Kathleen Kennedy, Abrams ja Bryan Burk. Musiikista vastaa John Williams.

Uusin suomeksi tekstitetty leffatraileri on katsottavissa täällä: https://youtu.be/amEaAcC69Ug

Lisätietoja:

Tommi Mäkeläinen
Sales Manager Finland
The Walt Disney Company Nordic
tommi.makelainen@disney.com
p. 040 866 938

****

Suomen elokuvatoimistojen liiton tallennelevittäjien määrittelemät jalometallirajat (1.1.2015):

– Kulta-dvd:n myyntiraja on 15 000 levyä
– Timantti-dvd:n 30 000
– Platina-dvd:n 60 000
– Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin 10 000 ja platinaan 15 000 myytyä sarjapakettia
– Samanaikaisesti julkaistut dvd-formaatit ja rinnakkaistuotteet (esim. peruspaketti ja collector’s set) sekä Blu-Rayt lasketaan yhteen.