Solaris Kino Forum Cinemasin omistukseen

Tiedote 17.7.2013

Forum Cinemas ja Solaris Keskus ovat solmineet sopimuksen Tallinnan keskustassa sijaitsevan elokuvakeskuksen siirtymisestä Forum Cinemasin omistukseen. 7-salisessa elokuvakeskuksessa on asiakaspaikkoja yhteensä 1591. Sopimus odottaa vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Solaris Kinon siirtyminen Forum Cinemasin omistukseen tukee hyvin yhtiön tavoitteita kehittää elokuvissa käyntiä edelleen ja on luonteva osa teatteriverkoston laajentumista Virossa. Yhtiö on aikaisemmin allekirjoittanut sopimuksen Tallinnaan Panorama Shopping –keskukseen sijoittuvasta uudesta elokuvateatterista.

Sopimuksen toteutumiseen vaaditaan kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Kauppa saataneen päätökseen syksyn 2013 aikana.

Lisätiedot:
Finnkino Oy, toimitusjohtaja Liisi Jauho, liisi.jauho[ät]finnkino.fi, 050 388 3135

SOLARIS
Solaris on Tallinnan keskustassa sijaitseva kauppa- ja viihdekeskus. Keskus palveluihin kuuluvat elokuvaelämysten lisäksi konsertti- ja musiikkisali, kauppa- ja muotiliikkeitä, ravintoloita ja muita vapaa-ajan palveluita.


FORUM CINEMAS
Forum Cinemas kuuluu Nordic Cinema Groupiin, Pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatterikonserniin, jossa on 102 teatteria ja 583 salia kuudessa maassa (Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Norja ja Ruotsi). Konserni perustettiin 2013, kun Finnkino, Forum Cinemas, SF Bio ja SF Kino fuusioituivat. Konsernin omistavat Ratos AB ja Bonnier AB. Nordic Cinema Groupin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 300 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 1300 henkilöä.