Slummien miljonääri -DVD myi kultaa

Lehdistötiedote 14.9.2009

Slummien miljonääri -DVD myi kultaa

10.7. julkaistu Slummien miljonääri -DVD on ylittänyt kultarajan eli 25 000 kappaleen myynnin. Raja ylittyi elokuun lopulla ja tähän mennessä DVD:tä on myyty yhteensä 25 741 kappaletta. Slummien miljonääriä esitetään edelleen myös elokuvateattereissa, nyt jo 27. esitysviikkoa, ja katsojia elokuvalla on 183 826.

Vikas Swarupin kirjaan löyhästi perustuva Danny Boylen (mm. Trainspotting) ohjaama Slummien miljonääri on yksi vuoden menestyneimmistä elokuvista. Se voitti 8 Oscar®-palkintoa, Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien yleisöpalkinnon (People’s Choice Award) sekä neljä Golden Globe -palkintoa.

Slummien miljonääri

Jamal Malik on 18-vuotias orpopoika Mumbain slummeista, joka pääsee osallistumaan tv:n ”Haluatko miljonääriksi” -tietokilpailuun. Koko kansakunnan seuratessa hän etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta. Mutta kun ohjelma päättyy illan osalta ja vain viimeinen kysymys jää esittämättä, poliisi pidättää Malikin epäiltynä huijauksesta: miten slummien kasvatti voisi tietää vastauksen jokaiseen kysymykseen?

Malik haluaa epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä ja kertoo elämästään kaduilla: jokaisen oikean vastauksen takana on tarina slummeista, missä hän kasvoi veljensä Salimin kanssa, heidän uskomattomista kokemuksistaan Mumbain kujilla, vaarallisista kohtaamisistaan paikallisten jengien kanssa sekä Latikasta, tytöstä, jota hän rakasti ja kadotti.

Jamalin tarina kiehtoo poliisipäällikköä, mutta hän ihmettelee mitä tämä tekee tv:n tietovisassa, koska ei selvästikään ole kovin kiinnostunut rahasta ja rikkauksista. Seuraavana päivänä, kun Jamal palaa vastaamaan viimeiseen kysymykseen, poliisipäällikkö ja 60 miljoonaa katsojaa saavat tietää syyn…

Lisätiedot

FS Film Oy
Raila Stark
raila.stark@fs-film.fi
040 829 0305

lehdistötiedote