SES: Kotimaiset elokuvat keränneet jo 1,5 miljoonaa katsojaa

Vaikka elokuvavuotta on vielä kuukausi jäljellä on kotimaisiin elokuviin myyty jo noin 1,5 miljoonaa lippua. Kaiken kaikkiaan elokuvateattereissa on käyty marraskuun loppuun mennessä noin 6 450 000 kertaa, joten kotimaisten elokuvien osuus kaikista katsojista on noin 23 %.

Katsotuin kotimainen elokuva on edelleen helmikuussa teattereihin tullut lasten elokuva Risto Räppääjä, jonka on nähnyt lähes 210 000 katsojaa. Toiseksi katsotuin on Kummeli: Alivuokralainen 179 000 katsojalla ja kolmanneksi katsotuimmaksi kotimaiseksi on noussut animaatioelokuva Niko – lentäjän poika, jolla on koossa 168 000 katsojaa.

Kaikista elokuvista katsotuimmaksi on noussut Abba yhtyeen musiikin ympärille rakennettu Mamma Mia!, joka lähentelee jo 400 000 katsojan rajaa.

Joulukuu on tunnetusti kiireistä aikaa myös elokuvateattereissa ja ennen vuoden loppua valkokankaille saadaan vielä kaksi kotimaista ensi-iltaa:

Elena Leeven, Tommi Korpelan ja Elina Knihtilän tähdittämä Putoavia enkeleitä avaa teattereissa 5.12. Aila Meriluodon ja Lauri Viidan myrskyisästä suhteesta kertovan elokuvan on ohjannut Heikki Kujanpää.

Vuoden viimeinen kotimainen ensi-ilta on 26.12. JP Siilin Blackout on jännitystarina muistinsa menettäneestä miehestä. Pääosissa nähdään Petteri Summanen, Jenni Banerjee ja Irina Björklund.

LINKKI: Elokuvasäätiön uutinen
LINKKI: Kaikkien kotimaisten elokuvien katsojaluvut