SES: Kotimainen elokuva tekee katsojaennätyksen ensi viikonloppuna

Suomen elokuvasäätiö uutisoi 3.12.2010

Uuden elokuvaviikon alkaessa tänään kotimaisella elokuvalla on yli 1 770 000 katsojaa. Tulevana viikonloppuna tehdään tv- ja videoaikakauden katsojaennätys, kun kotimaisen elokuvan katsojaluku ylittää 1 800 000 katsojan rajan. Edellinen ennätys on vuodelta 1978, jolloin kotimaista elokuvaa kävi katsomassa 1 790 000 ihmistä.

Ennätystä osaltaan on tekemässä myös Jalmari Helanderin ohjaama, mustan huumorin sävyttämä jännitysfantasia Rare Exports joka tulee ensi-iltaan tänään 3.12. Elokuva on perinteistä poikkeava joulutarina, joka alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä löytää Korvatunturin syvyyksistä jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden.

Asiaa rupeaa tutkimaan pieni Pietari-poika (Onni Tommila) isänsä ja tämän ystävien avustuksella (rooleissa Jorma Tommila, Tommi Korpela ja Rauno Juvonen). Elokuva perustuu Jalmari Helanderin vuosina 2003 ja 2005 ohjaamiin lyhytelokuviin, joita on katseltu internetissä jo toista miljoonaa kertaa. Lyhytelokuvat ovat myös kansainvälisillä festivaaleilla palkittuja.

Vuoden katsotuin kotimainen on Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (328.000 katsojaa). Toiseksi katsotuin on Dome Karukosken Napapiirin sankarit (297.500 katsojaa), ja kolmanneksi katsotuin Arto Halosen Prinsessa 270.699 katsojaa). Tänään ensi-iltaan tulevan Rare Exportsin lisäksi tänä vuonna saa ensi-illan vielä myös Lauri Nurksen ohjaama Veijarit.

LINKKI: Suomen elokuvasäätiön uutinen