SEOL-tiedote 3/2008

Sisällys
– Vuosikokoustietoa
– Cinema 2008
– SEOL:in jäsenkortit 2008
– Säätiön yleisötutkimuksen tulokset julkaistaan
– Viimeinen Adams-niminen teatteri on suljettu – uudistunut Gloria avattiin
– Esitä elokuvatrailereita suoraan kotisivuillasi
– Verovapaus koskemaan myös kulttuuriseteliä
– Muutoksia FS Film Oy:n johdossa
– Finnkino hakee ohjelmistopäällikköä
– Riihimäkeläisen elokuvateatteritoiminnan historia on ilmestynyt
– Filmiauran avoin keskustelutilaisuus 26. maaliskuuta
– Tervetuloa mukaan esittäjäksi Dokumenttikevät-kiertueelle
– Antipiratismi-mainos Finnkinon teattereissa
– Teosto-tilityksistä – jälleen ja vielä kerran

Vuosikokokoustietoa

SEOL:in vuosikokous pidetään uudistuneessa elokuvateatteri Gloriassa Vaasassa perjantaina 30. toukokuuta. Vuosikokouksen yhteydessä jaetaan SEOL:in 70 vuoden taipaleen kunniaksi kunniakirjat elokuvateattereille, jotka ovat olleet toiminnassa liiton perustamisvuodesta lähtien (1938).

Edellisenä iltana (torstaina 29.5.) järjestetään SEOL:in 70-vuotisjuhlaillallinen myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Lisätietoja illallisista seuraavassa tiedotteessa (illalliskortin hinta ja ilmoittautuminen). Juhlapuhujiksi illalliselle ovat lupautuneet Filmikamarin pitkäaikainen toimitusjohtaja Leo ”Lexa” Nordberg sekä Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn. SEOL kiittää nöyrästi kunniasta.

Juhlaillallisilla jaetaan Filmikamarin elokuva-alan ansiomerkit. Juhlavuonna SEOL tulee esittämään elokuva-alan hopeisia ansiomerkkejä Filmikamarin hallitukselle tavanomaista runsaammin. SEOL:in hallitus toivoo esityksiä ansiomerkkien saajiksi tällä kertaa myös teattereissa pitkään toimineista (koneenhoitajia, lippukassoja, vahtimestareita tms.). Toisin sanoen tänä vuonna painotetaan ansiomerkeissä pitkää uraa alalla (vähintään 25 vuotta). SEOL:in hallitus kokoontuu 26.3. Tero Koistiselle (tero.koistinen@filmikamari.fi) voi lähettää 25. päivään mennessä esityksiä ansiomerkin saajiksi. Elokuva-alan ansiomerkin säännöt löytyvät Filmikamarin internet-sivuilta www.filmikamari.fi.

Majoituksia varten on Vaasan Sokos Hotelli Vaakunaan on varattu seuraavat kiintiöt:

30 x yhden hengen standardihuone (76 € / vrk)
20 x kahden hengen standardihuone (96 € / vrk)
10 x kahden hengen superiorhuone (121 € / vrk)

Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen, iltasauna ja sisäänpääsy yökerhoon.

Jokainen jäsen voi itse varata huoneen tunnuksella ”Suomen Filmikamari”. Huoneet tulee varata 29.04.08 mennessä, jonka jälkeen mahdolliset myymättä olevat huoneet vapautuvat myyntiin.

Cinema 2008

Tulevan elokuun Cinema 2008 -tapahtuman järjestelyt ovat jo käynnistyneet ja kannattaa siis merkitä jo päivämäärät kalentereihin. 26.–28.8.2008 tiistaista torstaihin kokoonnutaan Joensuussa jälleen Cineman merkeissä ja päätapahtumapaikkana on edelleen elokuvateatteri Tapio.

Cinemasta tiedotellaan kevään aikana sekä SEOL-tiedotteissa että Cineman nettisivuilla, mutta jo nyt voidaan ennustaa, että Cineman ohjelmasta tulee vähintäänkin yhtä monipuolinen ja mielenkiintoinen kuin viime vuonna. Luvassa on siis seminaareja ajankohtaisista asioista, ennakkonäytöksiä syksyn uutuusohjelmistosta ja elokuvatoimistojen tarjoamia aktiviteetteja lounaiden ja iltaohjelmien muodossa.

Joensuun hotelleihin on jo nyt avattu huonekiintiöt merkillä ”Cinema 2008”.

Tapion vieressä sijaitsevan hotelli Karelian hinnat ovat huonehintoja,
1 hh 75 € / vrk
2 hh 88 € / vrk

Hotelli Karelia, Kauppakatu 25, 80100 Joensuu, www.hotellikarelia.fi
P. +358 13 2526 200
F. +358 13 2526 299
E-mail: info@hotellikarelia.fi

Sokos Hotel Vaakuna (noin korttelin päässä Tapiosta)
1 hh 115 € / hlö / vrk
2 hh 67,50 € / hlö / vrk

Sokos Hotel Kimmel (Pielisjoen toisella puolella, rautatieaseman vieressä)
1 hh 90 € / hlö / vrk
2 hh 59,50 € / hlö / vrk

Kumpaankin Sokos Hoteliin saa s-etukortilla 9 € alennuksen huonehinnasta /vrk. Varaukset Joensuun Sokos Hotellien myyntipalveluun, puh. 020 1234 660 tai sales.kimmel@sok.fi.

Myöhemmin keväällä tulee hotellikiintiöön vielä mukaan keväällä valmistuva hotelli Green Star, joka sijaitsee kauppatorin toisella laidalla. Hotelliuutuuteen voi käydä tutustumassa netissä www.greenstar.fi. Sen kiintiöstä ilmoitetaan myöhemmin.

SEOL:in jäsenkortit 2008

Muistutukseksi SEOL:in jäsenkorteista: jokaisella viime vuoden jäsenmaksun maksaneella on oikeus SEOL:in korttiin. Kortti on henkilökohtainen. Teatterin omistaja päättää, kenen nimiin kortti laitetaan. Kortilla saatavat alennukset elokuvalipuista ovat teatterikohtaisia, toisin sanoen teatterit päättävät itsenäisesti, millaisen alennuksen ne kortilla antavat.

Korttitilaukset: Merja Tolvanen, merja.tolvanen@filmikamari.fi

Säätiön yleisötutkimuksen tulokset julkaistaan

Tiesitkö mitkä ovat katsojan kannalta kolme tärkeintä elokuvan valintaan liittyvää tekijää elokuvateatterissa? Ja mitä kotimaisen elokuvan lajityyppiä kohtaan tunnetaan eniten/vähiten kiinnostusta?

Tervetuloa aamukahveille Kotimaisen elokuvan yleisöt -tutkimuksen esittelytilaisuuteen

Suomen elokuvasäätiö teetti tammikuussa 2008 tutkimuksen suomalaisten elokuvien katselutottumuksista ja mielipiteistä. Kotimaisen elokuvan yleisöt tutkimuksen tuloksia esitellään Suomen elokuvasäätiön auditoriossa (kanavakatu 12) torstaina 27.3. klo 9.30 alkavassa tilaisuudessa.

Ohjelma:

09.30 Aamukahvit
10.00 Tilaisuuden avaus: Irina Krohn / Suomen elokuvasäätiö
10.05 Jussi Salmenperä / Parametra ja Harri Ahokas / Suomen elokuvasäätiö esittelevät säätiön teettämän Kotimaisen elokuvan yleisöt -tutkimuksen tulokset.
11.30–12.00 Keskustelua

Ilmoittautumiset 25.3. mennessä reetta.hautamaki@ses.fi

Viimeinen Adams-niminen teatteri on suljettu – uudistunut Gloria avattiin

Kino City Ab:n tiedote 13.3.2008

Viimeinen Adams-niminen teatteri suljettiin Vaasassa 28.2.2008. Uusi 5-salinen elokuvakuvateatterikeskus Gloria avattiin 14.3.2008. Glorian katuosoite on Hovioikeudenpuistikko 16, 65100 Vaasa

Teatterialalla vuodesta 1972 työskennellyt ja hyvin meitä palvellut Tapio Koski siirtyy syrjään. Vaasan uudeksi teatterinhoitajaksi on nimitetty Pete Nieminen. Hän on aiemmin toiminut myymäläpäällikkönä Jysk Oy:ssä, Indoor Groupissa. Hän on erittäin kiinnostunut elokuvista ja toivotamme hänet iloisin mielin joukkoomme. Niemisen puhelinnumero on 0400 753891. Postiosoite on PL 209, 65101, Vaasa.

Juanita Adams
toimitusjohtaja
Kino City Ab

Esitä elokuvatrailereita suoraan kotisivuillasi

Play Networksin tiedote 25.2.2008

Play Networks on luonut yhteistyössä Buena Vistan, Cinema Mondon, Finnkinon, Nordisk Filmsin, Sandrew Metronomen ja Scanboxin kanssa traileripalvelun jonka kautta voit esittää ensi-ilta elokuvien trailereita suoraan kotisivuillasi. Palvelu on ilmainen ja helppo ottaa käyttöön.

Helppo käyttöönotto
Esitä trailereita helposti suoraan kotisivuillasi. Meillä on tietokannassamme uusien ja tulevien elokuvajulkaisujen korkealaatuiset trailerit sekä tärkeimmät tiedot kuten yleiskuvaus, ensi-ilta päivämäärä, tekijät ja mainosjuliste. Sinä valitset mitä trailereita, miten ja milloin haluat esittää sivuillasi. Trailerit toistetaan meidän palvelimeltamme joten ne eivät vie teidän kapasiteettianne.

Lisää kävijöitä
Internetin käytössä on selvästi huomattavissa kasvava kiinnostus korkealaatuista videosisältöä kohtaan. Play Networksin traileripalvelu auttaa sinua kohtaamaan tämän kasvavan kysynnän ja lisää sivujesi kävijämäärää.

Ilmainen palvelu
Traileripalvelu on ilmainen ja ei vaadi sitoutumista. Voit aloittaa ja lopettaa trailerien esittämisen milloin haluat.

Valitse sinulle sopiva ratkaisu
Voit hyödyntää traileripalvelua sivuillesi parhaiten sopivalla tavalla. Luo sivuillesi kokonainen elokuvaosio jo tänään tai lisää yksittäinen traileri arvostelun yhteyteen – valinta on sinun.

Ei ole olemassa liian pientä mediaa joka ei olisi tervetullut liittymään verkostoomme. Ota meihin yhteyttä jo tänään ja annamme mielellään lisätietoja.

Tuomo Marttala, Country Manager Finland
Play Networks
tm@playnetworks.net
+4528760762
http://www.playnetworks.net
http://www.filmtrailer.fi

Verovapaus koskemaan myös kulttuuriseteliä

OPM:n tiedote 12.3.2008

Opetusministeriön työryhmä esittää, että tuloverolakia laajennettaisiin koskemaan myös kulttuuriseteliä. Kulttuurisetelit toimisivat samaan tapaan kuin jo nyt käytössä olevat liikuntasetelit. Työntekijän omaehtoiseen toimintaan kohdistuvan veroetuuden määräksi työryhmä esittää 400 euroa vuodessa. Kulttuurisetelin avulla työnantaja voisi verovapaasti tukea työtekijöidensä taideharrastuksia ja kulttuuripalvelujen käyttöä ja samalla edistää työntekijöidensä hyvinvointia ja työkykyä. Tavoitteena on, että verovapaa kulttuuriseteli otettaisiin käyttöön vuoden 2009 alusta.

Työryhmän esityksen keskiviikkona vastaanottanut kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin kannattaa työryhmän valitsemaa laajaa kulttuurinäkemystä, joka myös mahdollistaa omaehtoisen tekemisen. Myös veroetuuden määrän korotus saa Wallinin tuen. – Kun ikääntyvien osuus työvoimasta kasvaa, työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on erityisen tärkeää. Toivottavasti kaavaillut veroporkkanat saavat työnantajat tarttumaan tilaisuuteen huolehtia tällä tavalla työntekijöidensä fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista, Wallin sanoi.

Työryhmä esittää, että etuuden piiriin kuuluisivat käynnit museossa, teatterissa, oopperassa, elokuvateatterissa, konsertissa, taidenäyttelyissä tai muussa vastaavassa eri taiteenaloihin liittyvässä tapahtumassa tai tilaisuudessa. Kulttuuritoimintana pidettäisiin myös käyntiä tiedekeskuksessa ja urheilutapahtumassa sekä osallistumista ohjatulle toiminnalliselle taidekurssille. Verovapauden piiriin eivät kuuluisi messu- ja huvipuistokäynnit eikä esimerkiksi sellainen kielikoulutus ja taidekurssit, joita voidaan käyttää tutkinnon osana tai johtavat tutkintoon. Myöskään taidekurssien materiaalihankinnat eivätkä tavaroiden, kuten videoiden, vuokraus kuuluisi verovapauden piiriin.

Verovapauden edellytyksenä on, että etu on ainoastaan työntekijän käytettävissä, joten lippujen, seteleiden tai muiden maksujärjestelyiden tulisi olla henkilökohtaisia. Maksuvälineiden tulisi olla työntekijän nimellä tai muulla tavoin yksilöity, jotta työntekijä voidaan sitä käytettäessä tunnistaa.

Verovapaan virkistys- ja harrastustoiminnan laajeneminen alentaisi verotuloja arviolta enimmillään vajaalla 10 miljoonalla eurolla. On oletettavaa, että ehdotettu verovapauden laajennus lisää kulttuuripalveluiden käyttöä, mikä puolestaan vahvistaa kulttuurin yhteiskunnallista asemaa ja parantaa alan työllisyyttä. Esityksellä halutaan parantaa työvoiman työssä jaksamista, -viihtymistä ja -pysymistä.

Kulttuuriseteli – Työntekijän omaehtoisen kulttuuritoiminnan verovapaus -muistio:
http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2008/Kulttuuriseteli_Kultursedel

Muutoksia FS Film Oy:n johdossa

Lasse Hyyti jättää kahdeksan vuoden jälkeen tehtävänsä FS Filmin toimitusjohtajana 15.4.2008. Hyyti siirtyy uusiin haasteisiin elokuva-alan ulkopuolelle. Hyyti jatkaa FS Filmin hallituksen jäsenenä ja ulkopuolisena konsulttina.

Antti Toiviainen ylennetään FS Filmin toimitusjohtajaksi 16.4.2008. Toiviainen on ollut FS Filmin palveluksessa miltei kahdeksan vuotta ja toimii tällä hetkellä yhtiön markkinointijohtajana ja teatterilevityksen vastaavana.

Timo Räisänen nimitetään markkinointijohtajaksi ja teatterilevityksen vastaavaksi 26.3.2008 alkaen. Räisänen toimii tällä hetkellä Finnkinon ohjelmistopäällikkönä ja on aiemmin toiminut Nordisk Filmissä teatterilevityksen myyntipäällikkönä.

“Kahdeksan vuoden urakka FS Filmissä on ollut hyvin palkitseva ja lähtöpäätöksen tekeminen oli vaikeaa. Olen iloinen siitä, että juuri Antti jatkaa työtäni ja annan hänelle kaiken tukeni. Jään kaipaamaan FS Filmin hienoa porukkaa ja Pohjoismaisia kollegojamme. Osa sydäntäni jää FS Filmiin”, kommentoi Lasse Hyyti.

“Olen hyvin kiitollinen Lasselle hänen omistautuneisuudestaan, kovasta työpanoksestaan ja ystävyydestään. Hän on ollut meille hyvin arvokas yrityksen perustamisesta saakka ja toivotan hänet ilolla tervetulleeksi FS Filmin hallitukseen. Lasse jättää meille FS Filmin, jonka talous ja henkilöstö ovat erinomaisessa kunnossa. Toivotan hänelle onnea uudella urallaan. Olen vakuuttunut, että tulemme jatkamaan menestyksen polulla Antin johdolla ja toivotan Timon lämpimästi tervetulleeksi yrityksemme johtoryhmään”, kommentoi FS Filmin hallituksen puheenjohtaja, AB Svensk Filmindustrin konserninjohtaja Rasmus Ramstad.

Lisätietoja:
Lasse Hyyti, toimitusjohtaja: 040 772 6811 / lasse.hyyti@fs-film.fi
Antti Toiviainen, markkinointijohtaja: 040 772 6809 / antti.toiviainen@fs-film.fi
Rasmus Ramstad, President, AB Svensk Filmindustri: +46 8 680 3515 / rasmus.ramstad@sf.s

Finnkino hakee ohjelmistopäällikköä

Finnkinon tiedote 13.3.2008

Timo Räisänen siirtyy FS-Film Oy:n markkinointijohtajaksi ja teatterilevityksen vastaavaksi 26.3.2008 alkaen. Timo on vetänyt Finnkinon ohjelmistotiimiä 1.10.2005 lähtien, jolloin hän aloitti Finnkinossa ohjelmistopäällikkönä. Tänä aikana hän on tehnyt hienoa työtä yhdessä oman tiiminsä kanssa Finnkinon ohjelmistoprosessin kehittämisessä.

Kiitämme Timoa menestyksekkäästä yhteistyöstä ja toivotamme kaikkea hyvää uusissa haasteissa. Nyt etsimme Timon työlle jatkajaa.

Finnkinon ohjelmistopäällikön tehtävä tarjolla
Finnkinon teattereiden elokuvaohjelmisto suunnitellaan keskitetysti Vantaan pääkonttorilla toimivassa ohjelmistotiimissä. Ohjelmisto tehdään viikoksi kerrallaan ja prosessiin kuuluvat mm. seuraavat vaiheet:

– ohjelmiston rakenteen ja filmikopioiden kierrätyksen suunnittelu
– neuvottelut ja yhteistyö elokuvien levittäjäyhtiöiden kanssa
– yhteistyö Finnkinon ketjumarkkinoinnin kanssa
– teatterikohtaisten näytöskierrosten ja näytösaikojen suunnittelu sekä teatterien konsultointi
– ohjelmiston syöttäminen myyntijärjestelmään
– elokuvien traileroinnin suunnittelu
– tulosten kokoaminen ja raportointi
– filmivuokralaskujen tarkastaminen
– valkokangas- ja aula-TV-mainonnan koordinointi

Ohjelmistotiimiin kuuluu ohjelmistosuunnittelija sekä -assistentti ja ohjelmistopäällikkö toimii tiimin esimiehenä.

Ohjelmistopäälliköltä edellytetään
– vahvaa ymmärrystä elokuvateatteriliiketoiminnasta sekä tietoa elokuvista
– neuvottelutaitoja ja tarvittaessa nopeaa päätöksentekokykyä
– paineensietokykyä
– tulosvastuullisuutta
– järjestelmällisyyttä
– järjestelmäosaamista
– esimiestaitoja
Hakemukset 25.3.08 mennessä osoitteella anu.leppilampi@finnkino.fi.

Tiedustelut:
markkinointijohtaja Reijo Jämes 040 5013563
henkilöstöpäällikkö Anu Leppilampi

Riihimäkeläisen elokuvateatteritoiminnan historia on ilmestynyt

Suokylän Broadway – Riihimäkeläisen elokuvateatteritoiminnan historia esittelee riihimäkeläisten elokuvateattereiden toimintaa 100 vuoden ajalta. Elokuvateatteritoiminnan kautta tarkastellaan samalla elokuva-alan yleistä kehitystä ja sen vaikutusta pienen paikkakunnan elokuvakulttuurin muotoutumiseen.

Kirjassa käydään läpi riihimäkeläisen elokuvateatteritoiminnan merkittävimmät käännekohdat, kurkistetaan hämäläisen pikkukaupungin elokuvatarjontaan kautta aikojen ja kuvaillaan riihimäkeläistä arkielämää paikallisen elokuvateatteritoiminnan näkökulmasta.

Kirjan julkaisija on riihimäkeläinen Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry, jonka nimikkoteatteri Kino Sampo on elävä muistomerkki riihimäkeläisen elokuvakulttuurin rikkaasta historiasta, vanhojen rakennusten suojeluun liittyvästä kansalaistoiminnasta sekä omaehtoisesta kulttuuritoiminnasta. Kirjan ovat kirjoittaneet yhdistyksen puheenjohtaja Reijo Kurkela ja yhdistysaktiivi Timo Miettinen. Esipuheen on kirjoittanut Peter von Bagh.

Kirjan hinta 27 €, tilaukset reijo.kurkela@suomi24.fi
Reijo Kurkela ja Timo Miettinen: Suokylän Broadway – Riihimäkeläisen elokuvateatteritoiminnan historia. 176 sivua.
Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry 2007

Filmiauran avoin keskustelutilaisuus 26.maaliskuuta

“Maisema taistelun jälkeen, jälleen”

Filmiaura ry jatkaa pitkän tauon jälkeen elokuva-alan avoimien keskustelutilaisuuksien jaloa perinnettä. Nyt puhutaan dokumentti-Jussista ja Jussi-juhlaboikotista: miksi puolin ja toisin toimittiin niin kuin toimittiin, mitä jäi käteen ja miten tästä eteenpäin? Onko ystävyys, yhteistyö ja avunanto vielä mahdollista?

Keskustelutilaisuus keskiviikkona 26.3. klo 17 alkaen Suomen elokuvasäätiön auditoriossa, Kanavakatu 12.

Tervetuloa puhumaan halki, poikki ja pinoon alkuvuoden Jussi-palkintopolemiikki. Tilaisuus on avoin kaikille elokuva-alan toimijoille.

Yhteistyöterveisin
Filmiaura ry:n hallitus

Tervetuloa mukaan esittäjäksi Dokumenttikevät-kiertueelle

Suomen elokuvakontakti ry:n järjestämä Dokumenttikevät tarjoaa jatkoa syksyllä 2007 alkaneelle projektille, jonka tavoitteena on tarjota dokumenttielokuvan uusille ja vanhoille ystäville mahdollisuus nähdä elokuvia valkokankailta ympäri Suomea ja samalla rikastuttaa elokuvateattereiden ohjelmistoa.

Dokumenttikevään ohjelmisto sisältää neljä kotimaista elokuvapakettia, kussakin paketissa esitetään kaksi elokuvaa; pääkuva ja lyhyempi alkukuva. Mukana on sekä tuoreita kotimaisia dokumenttielokuvia että jo hiukan vanhempia, mutta aiheiltaan edelleen ajankohtaisia. Dokumenttikevään elokuvat vievät katsojat kotimaan lisäksi ympäri maailmaa mm. Intiaan, Kiinaan ja entiseen Neuvostoliittoon.

Kiti Luostarisen hieno dokumentti Palnan tyttäret (2007) esittelee 6-vuotiaan Devin, joka on adoptoitu Suomeen Intiasta. Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Se käsittelee inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista.

Mika Koskisen Ravintola Pekingissä (2004) paljastaa katsojille kiinalaisten työläisten arjen ja valtaisassa maassa tapahtuvan yhteiskuntamurroksen, joka koskettaa parhaillaan satoja miljoonia ihmisiä. Elokuvan keskiössä on laittomasti toimiva ravintola, jonka isäntäparin ja asiakkaiden elämää ohjaaja on päässyt seuraamaan läheltä. Jokainen heistä yrittää toteuttaa unelmaansa ja saada otteen paremmasta huomisesta.

Jouni Hiltusen uusin ohjaus BAM (2008) on komeaa arkistomateriaalia sisältävä dokumentti, joka vie katsojat entiseen Neuvostoliittoon, Breshnevin aikaan, jolloin kommunismin aate sai nuoret opiskelijat liikkeelle ja kollektiivisin voimin rakentamaan yli 3 000 kilometriä pitkän rautatien maan halki. Elokuvantekijät ovat tavoittaneet projektissa mukana olleita ihmisiä, jotka avaavat kuva-arkistonsa ja muistelevat yli 10 vuotta kestänyttä urakkaa.

Sarjan neljäs dokumenttielokuva on Visa Koiso-Kanttilan 10 vuoden takainen elokuva somalipakolaisista Suomessa ja heidän yrityksistään integroitua vieraaseen yhteiskuntaan. Insha Allah – Jos Jumala suo (1999) on avoin kuvaus yhteiskunnastamme, jolla on vaikeuksia vastaanottaa uusia kulttuureja vanhan rinnalle. Tunteita kuohuttava elokuva ei päästä katsojiaan helpolla.

Dokumenttikevään ohjelmistossa nähdään myös lyhyitä dokumenttielokuvia alkukuvina. Mukana on muutama uusi elokuva mm. Marika Väisäsen koskettava esikoisohjaus Sylistä syliin (2008), jossa 9-vuotias Oona kertoo avioeron vaikutuksista elämäänsä. Rostislav Aallon 3-minuuttinen Metrotanssi-dokumentti (2007) puolestaan näyttää Pekingin katukuvan kahdet kasvot. Pimeys on tunnetun dokumentaristin Marja Pensalan palkittu työ vuodelta 1990 ja Heikki Aholan Juna saapuu Vantaankosken asemalle (1991) on muunnelma Lumièren veljesten klassikosta.

Dokumenttikevät-sarja kiertää usealla paikkakunnalla maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun. Elokuvia tullaan näkemään Helsingin lisäksi mm. Lahdessa, Joensuussa, Oulussa, Vaasassa ja Tampereella.

Elokuvien esityskopiot ovat DVD-kopioita. Esityskorvaus on 30 % lipputuloista, ei minimimaksua!

Koko ohjelmisto ja jo sovitut esitykset ovat nähtävillä Elokuvakontaktin kotisivuilla osoitteessa: www.elokuvakontakti.fi → tapahtumat.

Mikäli haluat koko sarjan tai vain osan esitettäväksi elokuvateatteriisi, niin ota ystävällisesti yhteyttä:

Toiminnanjohtaja Leena Närekangas
(09) 61297250
leena.narekangas@elokuvakontakti.fi
Suomen elokuvakontakti ry
Pohjoisranta 20 B 23
00170 Helsinki
puh. (09) 612 9720
www.elokuvakontakti.fi → Tapahtumat

Antipiratismi-mainos Finnkinon teattereissa

Finnkinon tiedote 18.3.2008

Pääsiäisestä lähtien Finnkinon elokuvateattereiden valkokankailla nähdään opiskelijavoimin toteutettu antipiratismi-mainos. Noin minuutin pituisessa filmissä varoitellaan vauhdikkaasti laittomasta tallentamisesta ja kohderyhmää on päädytty herättelemään actionilla viisastelun sijaan. Tekijät ovat Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastetaiteen osastolta: meriitit menevät kuvaajaopiskelija Arsen Sarkisiantsille, tuotanto-opiskelija Masha Shamsuddinille, lavasteopiskelija Kari Kankaanpäälle sekä äänisuunnitteluopiskelija Toni Teivaallalle. Filmin päänäyttelijä on Aleksander Pirojenko.

Opiskelijat ideoivat ja rahoittivat mainoksen omatoimisesti, mutta toki projektissa käytettiin koulun studiota ja muita fasiliteetteja. Elokuva-alan kannalta tärkeää tuotantoa tukevat Finnkinon lisäksi useat muutkin alan toimijat (SES, TTVK, Clear Channel Cinema, Generator Post, Toast Post, Finnlab, Meguru Film Sound, Sandrew Metronome Distribution Finland, Disney, Fs-Film, Nordisk Film sekä Sony BMG).

Antipiratismi-mainosta esitetään Finnkinon kankailla ennen elokuvia mahdollisuuksien mukaan aina kun esitysaikaa luontevasti löytyy.

Lisätietoja:
Ria Nyman
Yhteyspäällikkö, Finnkino Oy
Koivuvaarankuja 2, 01640 Vantaa
puh: (09) 1311 9344/ 040 7247070, e-mail: ria.nyman@finnkino.fi

Teosto-tilityksistä – jälleen ja vielä kerran

Viime vuoden teosto-tilityksiä ja -maksuja puuttuu vielä. Toivomme välitöntä tormistautumista. Vuoden neljännen neljänneksen teosto-tilitykset ja teosto-maksut ajalta 01.10.–31.12.2007 tulee toimittaa SEOL:iin, Kaisaniemenkatu 3 B 29, 00100 Helsinki. Heti, oitis, kiitos.
Tilitykset voi lähettää paitsi maapostina myös sähköpostina osoitteeseen merja.tolvanen@filmikamari.fi tai faksilla (09) 6877 2320.

Teosto-maksut maksetaan SEOL:in tilille Nordea 127130-83521.

Vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen teosto-tilityspohjat ja viitenumerot postitetaan teattereille viimeistään 31.3.2008.

SEOL toivottaa kiireistä pääsiäistä! Varsinkin, kun muun muassa SEOL:in ansiota on, ettei pääsiäisen ajan näytäntöihin tarvita enää poikkeuslupaa. Olkaa hyvät!

Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry|Kaisaniemenkatu 3 B 29|00100 Helsinki|puh. (09) 6877 2315|faksi (09) 6877 2320