SEOL-tiedote 2/2008

Sisällys
– SEOL 70 vuotta
– SEOL sai uudistetun logon
– Ystävänpäivänä vapaat kädet
– Toijalan Kinolle etsitään jatkajaa
– Europa Cinemas -tukea digitaaliseen levittämiseen
– Teatterikalustoa myytävänä
– Filmikopioiden ja oheismateriaalien lähettämisestä

SEOL 70 vuotta

SEOL perustettiin 2. huhtikuuta 1938. Kuluva vuosi on siis liittomme 70. Juhlavuoden kunniaksi SEOL:in hallitus on päättänyt muistaa niitä teattereita, jotka ovat olleet toiminnassa SEOL:in perustamisvuodesta lähtien. Työryhmä, johon kuuluvat Jari Mäkilä, Akke Selin ja Tero Koistinen kartoittaa näitä teattereita. Jotta varmasti muistaisimme kaikkia vuonna 1938 ja sitä ennen perustettuja teattereita, olkaa ystävällisiä ja lähettäkää Tero Koistiselle teatterinne tiedot, mikäli teatterinne oletettavasti kuuluu näiden kunniakkaiden ja reippaiden vanhusten joukkoon.

Juhlavuonna SEOL tulee esittämään elokuva-alan hopeisia ansiomerkkejä Filmikamarin hallitukselle tavanomaista runsaammin. SEOL:in hallitus toivoo esityksiä ansiomerkkien saajiksi tällä kertaa myös teattereissa pitkään toimineista (koneenhoitajia tms.). Toisin sanoen tänä vuonna painotetaan ansiomerkeissä pitkää uraa alalla (vähintään 25 vuotta).

Filmikamarin elokuva-alan ansiomerkin säännöt löytyvät Filmikamarin internet-sivuilta www.filmikamari.fi.

Niin ansiomerkit kuin pitkäikäisten elokuvateattereiden muistamisetkin luovutetaan vuosikokouksien yhteydessä. Vuosikokouspäivät ovat 29.–30. toukokuuta Vaasassa. Suuret kiitokset Juanita Adamsille, että pääsemme kokoustamaan Vaasan uudistuneeseen Gloria-teatteriin.

SEOL sai uudistetun logon

SEOL:in juhlavuoden kunniaksi olemme uudistaneet logoamme. Logon päivittämisen teki Monarkia Graphicsin Jussi Santaniemi (www.monarkia.fi). Jos jäsenteattereilla on tarvetta logolle, paino- ja internet-kelpoisia versioita voi pyytää Tero Koistiselta tai Merja Tolvaselta.

Ystävänpäivänä vapaat kädet

Tänä vuonna ystävänpäiväkampanjaa ei tehdä keskusjohtoisesti SEOL:in ohjauksessa. Kukin teatteri voi tehdä oman kampanjansa. Osa teattereista onkin jo kertonut, että ystävänpäivää ei jätetä väliin. Tuo ystävä elokuviin – kaksi lippua yhden hinnalla, on edelleen vallan verraton kampanjateema.

Vuodelle 2009 SEOL suunnittelee valtakunnallisesti näkyvää ystävänpäiväkampanjaa. Tästä ponnistuksesta tulee lisätietoja loppuvuoden SEOL-tiedotteissa.

Toijalan Kinolle etsitään jatkajaa

Etsin eläkkeelle siirtymisen johdosta Akaan Toijalassa sijaitsevalle hyvin menestyvälle elokuvateatterille uutta, dynaamista ja alasta innostunutta jatkajaa.

Toijalan Kino sijaitsee Toijalan keskustassa ja on toiminut yhtäjaksoisesti samassa paikassa lähes 70 vuotta!

Yritystoiminta sijaitsee vuokratiloissa.

Lähemmin: Kaija Sieranta, puh: 040 5412495

Europa Cinemas -tukea digitaaliseen levittämiseen

Tuki on suunnattu elokuvateattereille, joissa on digiprojektori (vähintään 2K-resoluutiolla) ja jotka vuoden 2007 aikana esittivät eurooppalaisia elokuvia digitaalisesti. Hakemukset lähetetään Europa Cinemasiin 29.2.2008 mennessä. Linkki hakuohjeisiin ja hakulomakkeeseen:
http://www.europa-cinemas.org/en/programmes/cinema_numerique/mesures_soutien.php  
Lisätietoja saa Suomen Media Deskistä:

Kerstin Degerman, puh. (09) 6220 3013, etunimi.sukunimi@ses.fi
Inkeri Lundgren, puh. (09) 6220 3024,
etunimi.sukunimi@ses.fi

Teatterikalustoa myytävänä

Myydään tarpeettomina:

224 kpl elokuvateatterituoleja ranskal. Quinette (siistit)
96cm selkänojalla, ”Chocolat” nylon velvet kankaalla

1 kpl 35mm elokuvaprojektori m/VICTORIA 5 B 5000 (ajettu 3000h)
– Tasasuunnin
– objektit (laaja ja scope)
– kelauspöytä (sähköinen)

Äänilaitteisto

1 kpl 19” ääniräkki m/Kino Cife
1 kpl Dolby CP 65 Cinema Prosessor + SR kortti
2 kpl pääteaste m/JBL MPX 600
3 kpl kaiutinjärjestelmä m/JBL 4670D
12 kpl taustakovaääninen m/JBL
1 kpl tarkkailukovaääninen m/JBL

Sub woofer

1 kpl sub wooferkortti m/Dolby CAT 441
1 kpl pääteasema m/JBL MPX 600
2 kpl sub woofer kaiutinkaappi m/JBL 4645

Tiedustelut:
Satu Raitanen    Juha Anttila
(019) 6872 500  0400 808669

Filmikopioiden ja oheismateriaalien lähettämisestä

Kentältä on kuulunut valittelua, ettei kaikki tavara, mitä filmilaatikoiden mukana teatteriin tulee, aina siirry seuraaville teattereille.

Erityisen harmillista tämä on DTS-levyjen kohdalla. DTS-levyjä on muutenkin ikävän harvoista elokuvista tarjolla ja jos niitä vielä katoaa matkalla filmin kulkiessa pitkin Suomea, verenpaine kohoaa teatterin konehuoneessa vaarallisille lukemille.

Teatterin tulee ehdottomasti huolehtia siitä, että kaikki kiertäväksi tarkoitettu materiaali siirtyy myös seuraavaan teatteriin.

On myös ilmennyt, että erityisesti ns. toisen aallon teattereilla on toisinaan vakavia ongelmia trailereiden saatavuuden kanssa. Kun ette enää tarvitse traileria, lähettäkää se mahdollisimman nopeasti takaisin varastolle.

SEOL toivottaa virkeää alkuvuotta ja verratonta ystävänpäivää!
Kaisaniemenkatu 3 B 29, 00100 Helsinki, puh. (09) 6877 2315, faksi (09) 6877 2320