SEOL-tiedote 1/2008

Sisällys
– Syyskokousten kuulumisia
– Elokuvatoimistojen markkinointitempaukset
– Tarkastuksia tehostetaan
– Muutoksia FS Filmin myyntiorganisaatiossa
– DigiTraining Plus 2008
– Kajaanin Bio Rex jäseneksi Europa Cinemasiin
– Teosto-tilityksistä
– Koulukino-uutisia
– Tuoleja kaupan
– Elokuvasäätiön tukien hakuajat
– Vaasaan etsitään teatterinhoitajaa
– SEOL kiittää teattereita aktiivisuudesta

Syyskokousten kuulumisia

Suomen Filmikamari ry:n ja sen jäsenjärjestöjen syyskokoukset pidettiin Lahden uudessa Finnkino Kuvapalatsissa 21. marraskuuta. SEOL:in hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle äänestyksessä kolme jäsentä ja kolme varajäsentä.

SEOL:in vuoden 2008 hallitus henkilökohtaisine varajäsenineen:

Juanita Adams (Jari Mäkilä)
Keijo Aho, uusi (Veikko Viitanen, uusi)
Kimmo Lohman (Jukka Koistinen)
Vesa Aaltonen (Akke Selin)
Tarja Piiroinen (Satu Raekorpi)
Kalle Kantala (Peter Puisto)
Ismo Määttä (Timo Mänty)

Hallituksen järjestäytymiskokous valitsi puheenjohtajaksi Ismo Määtän ja varapuheenjohtajaksi Tarja Piiroisen.

Syyskokous valitsi liiton edustajiksi Filmikamari ry:n valtuustoon varsinaisiksi jäseniksi Kalle Kantalan, Rauno Kivirinteen, Timo Männyn, Tarja Piiroisen, Akke Selinin ja Anneli Stickin. Varajäseniksi valittiin Reijo Aho ja Kimmo Lohman.

Suomen Filmikamari ry jakoi syyskokouksessaan neljä elokuva-alan ansiomerkkiä:

Kultainen ansiomerkki no 47
Juha Mäkelä

Hopeiset ansiomerkit
Arto Heiskanen
Harry Päiväläinen
Mika Siltala

Elokuvatoimistojen markkinointitempaukset

SEOL:in hallituksen tietoon on tullut, että elokuvatoimistot eivät aina tiedota riittävän hyvin markkinointikampanjoistaan – teattereille tulee yllätyksenä erilaisia alennuskuponkeja jne. Toiminnanjohtaja toi asian esille Suomen elokuvatoimistojen liiton hallitukselle. SEL:in hallitus totesi kantanaan, että tiedonkulun ongelmat ovat valitettavia, eikä ole oikein, jos kampanjat tulevat teattereille yllätyksenä. SEL:in hallitus toivoi, että jos ongelmia esiintyy, niistä kerrottaisiin SEOL:in toiminnanjohtajalle, joka ottaa suoraan yhteyttä siihen elokuvatoimistoon, jonka tiedotus ei ole toiminut.

Joten: mikäli ette saa tietoa markkinointikampanjoista, vaan joudutte ihmettelemään lippukassalla tuiki tuntemattomia alennuslippuja, ottakaa yhteyttä SEOL:in toiminnanjohtajaan: tero.koistinen@filmikamari.fi, 050 323 8582.

Tarkastuksia tehostetaan

Suomen elokuvatoimistojen liitto on päättänyt tehostaa elokuvateattereiden tarkastuksia. Paine tarkastusten lisäämiseen tulee kansainvälisiltä päämiehiltä, joilla ei ole aivan niin suuri luottamus suomalaisten elokuvateattereiden rehellisyyteen kuin meillä, syystäkin, on.

Vaikka seolilaiset ovatkin erittäin luotettavia, ei silti liene tarpeetonta muistuttaa siitä, että tarkkuus on aina paikallaan lipunmyynnissä ja tilityksissä.

Salissa olevien määrän on täsmättävä niin myytyjen lippujen kuin vapaalippujenkin määrään. Yhtään liputonta ei saa laskea saliin – ei edes omistajaperheen jäseniä.

Muutoksia FS Filmin myyntiorganisaatiossa

Henkilövaihdoksista johtuen FS Film pyytää kaikkia teattereita lähettämään tulokset ja kassatilitykset seuraaviin osoitteisiin:

marko.ikavalko@fs-film.fi sekä pilvi.burman@fs-film.fi

DigiTraining Plus 2008

Media Salles järjestää jälleen verrattoman DigiTraining-kussin. Tällä kertaa kurssi järjestetään Lontoossa 9.–13. huhtikuuta. Tämän vuoden kurssin alaotsikkona on ”European Cinemas Experiencing New Technologies”.

Päivien aikana tutustutaan useiden esitelmöitsijöiden johdattamana monipuolisesti niin digitaaliseen esitysteknologiaan kuin sen tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin. Kurssi on erittäin hyvä vuosittainen päivitys digitaalisen elokuvateatteritoiminnan ja digitaalisen elokuvajakelun ajankohtaisiin kysymyksiin.

Osallistumismaksu on 550 euroa. Maksu sisältää opetuksen, materiaalit ja majoituksen. Kurssille hakemisen deadline on 3. maaliskuuta. SEOL suosittelee.

Lisätietoja: http://www.mediasalles.it/training/training.htm

Kajaanin Bio Rex jäseneksi Europa Cinemasiin

Kajaanin Bio Rex on päässyt jäseneksi Europa Cinemasiin, johon kuuluu yli 1000 elokuvateatteria eri puolilta Eurooppaa ja Afrikkaa.

Europa Cinemasin tavoite on vahvistaa eurooppalaisen elokuvan asemaa. Teatteritoimintojen päällikkö Marko Karvonen kertoo, että Kajaanissa nähdään tulevaisuudessa entistä enemmän eurooppalaisia elokuvia. Bio Rex on neljäs suomalainen elokuvateatteri, joka on päässyt verkostoon mukaan.

Lisätietoja: Marko Karvonen, marko.karvonen@biorex.fi

Teosto-tilityksistä

Vuoden neljännen neljänneksen Teosto-tilitykset ja Teosto-maksut ajalta 01.10.–31.12.2007 tulee toimittaa SEOL:iin, Kaisaniemenkatu 3 B 29, 00100 HELSINKI, tammikuun 15. päivään 2008 mennessä.

Tilitykset voi lähettää paitsi maapostina myös sähköpostina osoitteeseen merja.tolvanen@filmikamari.fi tai faksilla (09) 6877 2320.

Teosto-maksujen tulee olla maksettu tammikuun 15. päivään 2008 mennessä SEOL:in tilille Nordea 127130-83521.

Koulukino-uutisia

Koulukinon nettisivuilla on taas vuoden alussa useita uusia oppimateriaaleja. Ne on jaoteltu kouluasteittain ja teemoittain. Koulukinonäytäntöä tilaavalle opettajalle kannattaa kertoa oppimateriaaleista ja niitä voi käyttää omassa markkinoinnissa. Oppimateriaalit löytyvät tutusta osoitteesta www.koulukino.fi.

Koulukinon toimisto sen sijaan löytyy uudesta osoitteesta Pohjoisranta 6, 00170 Helsinki. Koulukinon tietovisa on päivitetty, käykää testaamassa pääsettekö sen läpi.

Tammikuussa on valtakunnalliset opetusalan Educa-messut Helsingin Messukeskuksessa. Koulukino on mukana messuilla teemalla Elävät kuvat, elävä koulu. Jaamme osaston Valtion elokuvatarkastamon, Tuotoksen, Suomen elokuvakontaktin ja Mediakasvatusseuran kanssa. Lisäksi osastollamme on jaossa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen materiaalia. Tervetuloa tutustumaan messuosastoon 1f36. Lisätietoa messuista osoitteesta www.finnexpo.fi/educa/

Educa 2008 Helsingin Messukeskuksessa
pe 25.1. klo 11–18
la 26.1. klo 10–17

Tuoleja kaupan

Kino City myy erittäin edullisesti 527 kpl käytettyjä elokuvateatterituoleja. Tiedustelut: Thomas Adams 0400 219 420

Elokuvasäätiön tukien hakuajat

Elokuvateattereita koskevien esitystoiminnan tukien hakuajat ovat seuraavat:

Laitehankinta- ja kunnostustuki: 31.1. ja 30.9.
Elokuvateattereiden toimintatuki: 31.1.

Vaasaan etsitään teatterinhoitajaa

Pitkäaikainen teatterinhoitaja Tapio Koski jää eläkkeelle. Kino City etsii uuteen Vaasan elokuvateatterikeskus Gloriaan teatterinhoitajaa.

Tiedustelut: Juanita Adams, juanita.adams@kinocity.fi

SEOL kiittää teattereita aktiivisuudesta

Suuret kiitokset teattereille tammikuun alun tiedotuspaketin onnistumisesta. Saimme TOP 10 -listat liki 80 teatterilta ja paikkakunnalta. Tiedotus meni valtakunnallisesti hyvin läpi ja mitä olemme paikalliselta tasolta kuulleet, myös teattereita lähellä olleet tiedotusvälineet ovat olleet kohtuullisen aktiivisia.

Yritetään jatkossakin miettiä keinoja, miten SEOL voisi auttaa teattereita paikallisen näkyvyyden saamisessa. Muistakaa myös, että SEOL:in nettisivujen ”Jäsenteattereiden uutisia” kaipaa edelleenkin materiaalia. Ei ole liian pieniä uutisia: remontit, tapahtumat ja uudistukset, kaikki elokuvaan ja elokuvateatteritoimintaa liittyvä käy. Ei kun viestiä osoitteeseen tero.koistinen@filmikamari.fi.

SEOL toivottaa jouheaa vuoden alkua
Kaisaniemenkatu 3 B 29, 00100 Helsinki, puh. (09) 6877 2315, faksi (09) 6877 2320