Selänne-dokumenttielokuva teki hattutempun

SF Film Finlandin ja Yellow Filmin tiedote 15.10.2013

JP Siilin ohjaama dokumenttielokuva Selänne rikkoi jälleen uuden ennätyksen ja nousi alle kolmessa viikossa kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumentiksi Suomessa.

Tähän mennessä jääkiekkoilija Teemu Selänteestä kertova dokumentti on kerännyt yhteensä 82 285 katsojaa. Aikaisempaa kotimaisten dokumenttien katsojaennätystä piti hallussaan Metsän tarina, jonka on nähnyt tähän mennessä 81 386 katsojaa. Selänne sai ensi-iltansa 27. syyskuuta ja rikkoi avausviikonloppunaan kaikkien aikojen katsotuimman dokumentin ja kaikkien aikojen katsotuimman kotimaisen dokumentin avausennätykset.

Kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva Suomessa on Michael Mooren Fahrenheit 9/11 (2004), joka sai 86 852 katsojaa. Selänne -dokumentin odotetaan rikkovan myös Fahrenheit 9/11 –elokuvan ennätyksen tämän viikon aikana.

"Ohjaajalle Teemun tarina, voittoineen ja tappioineen, oli todellinen runsaudensarvi. On ollut ilo todeta, että siitä herutettu elokuva on onnistunut tavoittamaan suomalaisia näin laajalti.", ohjaaja JP Siili iloitsee.

Elokuvan tuottaja Marko Talli kommentoi myöskin dokumentin ilmiömäistä menestystä: ”Kotimaan menestys on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla, joten nyt voimme keskittyä täysillä vientityöhön Selänteen suhteen.” Levitysyhtiön SF Film Finlandin toimitusjohtaja Antti Toiviainen lisää: ”Selänteen menestys kuvastaa mielestäni hyvin sitä mitä tapahtuu, kun eri alojen ammattilaiset tekevät yhteistyötä yhteisen päämäärän eteen intohimoisesti ja organisoidusti. 100 000 katsojan maaginen raja rikkoutuu hyvin pian, mikä on huikea suoritus mille tahansa elokuvalle.”

Lisätietoja:
Marko Talli / tuottaja, Yellow Film / 040 514 6778
Antti Toiviainen / toimitusjohtaja, SF Film Finland / 040 772 6809