Rölli on timanttia!

Lehdistötiedote 17.11.2008
Oy Nordisk Film Ab

Rölli on timanttia!

Palkittu animaatioseikkailuelokuva Röllin sydän on myynyt jo reilusti yli timanttiDVD rajan. Röllin sydän on ensimmäinen kotimainen elokuva, joka on saavuttanut timanttirajapyykin. DVD:tä on myyty jo yli 60 000 kappaletta

Timanttilevyt jaettiin elokuvantekijöille maanantaina 17.11. Paikalla vastaanottamassa palkintoa olivat Röllin luoja Allu Tuppurainen, elokuvan ohjaaja/käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari, visuaalisesta suunnittelusta vastannut Janne Kopu sekä tuottaja Marko Röhr, MRP Matila Röhr Productions tuotantoyhtiöstä. TimanttiDVD:t jakoi Nordisk Filmin toimitusjohtaja Moritz Nyman.

Röllin sydän (eng. Quest for a Heart) on voitti 25.10. Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla parhaan animaation palkinnon. Palkinto on lasten muodostaman juryn palkinto. Röllin sydän on voittanut parhaan animaation palkinnon myös Saksassa järjestettävällä “Schlingel 2008“ festivaalilla 18. lokakuuta.

Röllin sydän on huikea animaatioseikkailu, jossa Rölli nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla piirroshahmona. Elokuvateatterissa yli 150 000 katsojaa saavuttaneen animaation on ohjannut ja käsikirjoittanut Pekka Lehtosaari ja taiteellinen johtaja Janne Kopu. Nimiroolissa kuullaan näyttelijä Allu Tuppurainen ja Milli Menninkäisen roolissa Saija Lentonen. Elokuvan on tuottanut Marko Röhr, MRP Matila Röhr Productions Oy.

DVD:llä on lisämateriaalina muun muassa Rölli karaoke, kommenttiraita, musiikkivideo sekä Näin tehtiin Röllin sydän -kumentti.

LISÄTIETOJA:

Marko Röhr, tuottaja
Matila Röhr Productions
P. 0400 416 634

Manna Katajisto, tiedotuspäällikkö
Oy Nordisk Film Ab
09 476 44 666
manna.katajisto@nordiskfilm.com

www.nordiskfilm.fi www.matilarohr.com  
—–

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.