Rokumentti käynnistyy tänään Joensuun Tapiossa

Rokumentti-rockelokuvafestivaali pyörähtää käyntiin täydellä höyryllä tänään perjantaina 16. marraskuuta Joensuussa. Kolmatta kertaa järjestettävän Rokumentin päänäyttämönä toimii edellisvuosien tapaan elokuvateatterikeskus Tapio ja elokuvia esitetään perjantaista sunnuntaihin. Näyttämöinä toimivat Tapion lisäksi myös Kerubin Kuppila ja elokuvateatteri Monttu. Näytillä on viikonlopun aikana miltei 50 rockelokuvaa, seminaari musiikin tinkimättömyydestä sekä reilusti livemusiikkia. Rokumentti on lyhyen historiansa aikana kivunnut Suomen suurimmaksi rock-elokuvien näyttämöksi.

– Viime vuoden festivaaliin verrattuna elokuvanäytösten määrä on tuplattu. Joukossa on dokumentteja ja fiktiota erilaisista musiikki-ilmiöistä, kertoo Rokumentin tuottaja Petri Varis.

Näytöksiä on aikaisempaa enemmän Tapion lisäksi myös Kerubin Kuppilassa, jossa pyörii läpi viikonlopun DVD-esityksenä tänä vuonna ilmestyneitä julkaisuja. Erikoisuutena on Rokumenttiin valmistuva livetaltiointi Rocklubi Kerubin hautajaisista vuodelta 2002. Perjantaisessa Rokumentti-seminaarissa pääteemana on tinkimättömyys musiikin tekemisessä.

Puhumassa ovat pitkän linjan muusikot Kaarlo Viikate, Marzi Nyman ja Tomi Salesvuo. Seminaari on ilmainen. Viralliset jatkoklubit soivat Kimmelin Night-ravintolassa, Karjalantalolla, Kerubin Kuppilalla, Amarillossa, Teatteriravintolassa ja -klubilla ja ravintola Jokelassa. Rokumentin järjestää Joensuun Popmuusikot ry.

– Ennakkomyynti on käynnistynyt edellisvuosia vilkkaammin, joten odotukset ovat korkealla. Valmista on, joten eikun vain leffat pyörimään, päättää Varis.

Katso Rokumentin ohjelmisto: www.rokumentti.com