Risto Räppääjän menestys jatkuu

Lehdistötiedote 1.12.2008, Oy Nordisk Film Ab

Koko perheen satumainen musiikkikomedia Risto Räppääjä on myynyt yli timanttiDVD-rajan, eli yli 50 000 kappaletta. Kotimaisen elokuvan tarina on Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitus ja se perustuu heidän supersuosittuun kirjasarjaansa rummuttavasta Ristosta.

Timanttilevyt jaettiin elokuvantekijöille maanantaina 1.12. Paikalla vastaanottamassa palkintoa olivat elokuvan ohjaaja Mari Rantasila, käsikirjoittajat Sinikka ja Tiina Nopola sekä tuottajat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen Kinotar Oy:stä. Myös elokuvan pääosanesittäjät Niilo Sipilä (Risto Räppääjä) ja Mimmi Lounela (Nelli Nuudelipää) olivat paikalla. TimanttiDVD:t jakoi Nordisk Filmin kaupallinen johtaja Katarina Nyman.

Nopolat ja Mari Rantasila suunnittelevat jatkoa yhteistyölle seuraavan Risto Räppääjä -elokuvan merkeissä.

Myös Risto Räppääjä -kirjojen menestys jatkuu: RISTO RÄPPÄÄJÄN KAVERIKIRJA oli ilmestymisestään lähtien helmikuusta elokuuhun ollut MITÄ SUOMI LUKEE -listalla. Syyskuussa listalle nousi RISTO RÄPPÄÄJÄ. ERITTÄIN SALAINEN – TOP SECRET, jonka hassuissa tarinoissa Risto paljastaa kamalimmat mokansa ja hassuimmat päähänpistonsa. Samaan aikaan ilmestynyt RISTO RÄPPÄÄJÄN ELOKUVAKIRJA on myös saanut innostuneen vastaanoton.

Risto Räppääjä -kirjojen julkaiseminen on alkanut tänä vuonna japaniksi, viroksi ja bulgariaksi, lisäksi Tanskassa kaksi ensimmäistä kirjaa tulevat juuri joulumarkkinoille. Aiemmin on yhdeksästä viisi Risto Räppääjää -lastenromaanista käännetty ruotsiksi ja yksi puolaksi.

Seitsemän Risto Räppääjä -kirjaa on ilmestynyt äänikirjoina, kaikissa lukijana on näyttelijä Paavo Kerosuo, joka on myös esiintynyt Risto Räppääjä -musikaalin tähtenä.

DVD:llä on lisämateriaalina elokuvan traileri, TV-mainoksia, Niilon Sipilän (Risto Räppääjä) ja Mimmi Lounelan (Nelli Nuudelipää) haastattelut, musiikkivideoita ja lopputekstisketsejä.

LISÄTIETOJA:

Rimbo Salomaa, tuottaja
Kinotar Oy
P. 040 550 1770

Manna Katajisto, tiedotuspäällikkö
Oy Nordisk Film Ab
(09) 476 44 666
manna.katajisto@nordiskfilm.com

www.nordiskfilm.fi www.kinotar.fi
——

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.