Remontoitu Maxim aukeaa 23.5.2008

Lehdistötiedote 20.5.2008

Remontoitu Maxim aukeaa 23.5.

Jo lähes sata vuotta toiminut elokuvateatteri Maxim avaa uudelleen ovensa entistä ehompana. Finnkino-ketjun perinteikäs keskustateatteri on kokenut kasvojenkohotuksen. Salien istuimet on uusittu, matot vaihdettu ja teatteri on saanut uutta väriä pintaansa. Remontoitu teatteri avaa ovensa 23.5. ja aivan erityisesti Maximin henkilökunta hemmottelee asiakkaitaan 6.6. Sex and the City -elokuvan ensi-iltapäivänä, jolloin Kluuvikadulla on luvassa kepeää kesäelämää live-musiikin säestämänä. Saattaa arvata, että Carrie ja kumppanit katsoisivat Helsingissä elokuvansa juuri Maximissa, cityn ytimessä.
Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut elokuvateatteri. Alkuperäisen, upean teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, vaihtaakseen nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä. 1974 teatteri purettiin ja rakennettiin uudelleen, mutta Maxim 2:ssa säilytettiin vanhan Maximin sisustus erittäin tarkasti kullattuine korkokuvineen ja kristallilamppuineen. Maxim 2 on nykyään Museoviraston suojelema kohde. Maxim 1 edusti aikansa modernia linjausta, avara sali on jaettu tilavaan permantoon ja parvekkeeseen. Monelle Helsinkiläiselle elokuvan ystävälle Maxim on juuri se oikea paikka katsoa elokuvat ja remontista kuoriutuvan teatterin avausta odotetaan varmasti innolla.
Maxim aukeaa 23.5. klo 16.30. Avausviikon ohjelmistotiedot julkaistaan 20.5.
Lisäinfoa: Ria Nyman 040-724 7070 / www.finnkino.fi
 
FINNKINO OY
Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2006 yli kahdeksan miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.
Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 27 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 150 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rovaniemi, Tampere ja Turku. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä sekä videolevittäjänä. Finnkinolla on levitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.
Ystävällisin terveisin,
Ria Nyman
yhteyspäällikkö
Finnkino Oy
Koivuvaarankuja 2
01640 Vantaa
puh: 09-13119344/ 040-7247070
e-mail: ria.nyman@finnkino.fi  
www.finnkino.fi