Rare Exports -DVD ja Blu-Ray ylittivät timanttirajan

fS-Film Oy:n tiedote 22.12.2011

4.11. julkaistu Rare Exports -DVD ja Blu-ray ovat ylittäneet timanttirajan eli 50 000 kappaleen myynnin. Tähän mennessä Rare Exports -tallenteita on myyty jo yli 55 000 kappaletta.

Mustan huumorin sävyttämä jännitysfantasia Rare Exports sai ensi-iltansa joulukuussa 2010 ja keräsi teattereissa yli 250 000 katsojaa. Elokuva julkaistiin DVD ja Blu-ray -formaateissa 4.11. sekä erityisessä jouluboksissa 2.12. Suomen lisäksi Rare Exports -DVD ja Blu-ray julkaistiin myös USA:ssa ja Isossa-Britanniassa.

Perinteistä poikkeava, vinksahtanut joulutarina alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä, jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Tutkimusryhmä kaivaa löydöksensä esiin ja käynnistää tietämättään tapahtumasarjan, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan.

Kriitikoiden maailmanlaajuisesti ylistämä Rare Exports voitti mm. Sitgesin fantasiaelokuvafestivaalin pääpalkinnot (Paras elokuva, ohjaus ja kuvaus) sekä arvostetun Variety Piazza Grande Awardin Locarnon elokuvafestivaaleilla. Elokuva nappasi myös peräti kuusi Jussi-palkintoa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jalmari Helander. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää. Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto, jonka on tuottanut Petri Jokiranta / Cinet Oy.

——

Suomen elokuvatoimistojen liitto – SEL ry:n DVD-elokuvien levittäjät myöntävät kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Vuonna 1937 perustettuun Suomen elokuvatoimistojen liittoon kuuluvat kaikki merkittävät kuvatallenteiden ja elokuvateatterielokuvien levittäjät.