Prinsessa-elokuvalle kulta-DVD

Lehdistötiedote 2.5.2011
Julkaistavissa heti

Arto Halosen ohjaama Prinsessa-elokuva on ylittänyt DVD-myynnin kultarajan, eli 25 000 myytyä kappaletta. Tähän mennessä kansainvälisesti palkittua elokuvaa on myyty dvd:nä jo yli 43 900 kappaletta.

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Küttner os. Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon, ja pian henkilökunnalle ja muille potilaille selviää, että Lappalainen kärsii voimakkaasta harhasta. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Anna Lappalaisen elämäntarinasta innoituksensa saanut elokuva Prinsessa kertoo koskettavan tarinan yksilöstä, jonka yhteiskunta leimasi sairaaksi, mutta joka valloitti lähipiirinsä sydämet ja paransi ympäristöään rakastettavalla persoonallaan. Elokuvateattereissa Prinsessa on kerännyt tähän mennessä jo yli 292 000 katsojaa.

Prinsessa on kerännyt palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Vastikään elokuva palkittiin Grand Prixillä, eli parhaan elokuvan palkinnolla, Cape Winelands Film Festivalilla Etelä-Afrikassa. Viron Black Nights Film Festivaalilla Katja Küttner palkittiin parhaana naisnäyttelijättärenä. Suomen näyttelijäliitto valitsi Küttnerin vuoden 2010 parhaaksi elokuvanäyttelijäksi Prinsessan roolistaan, mistä hän sai myös Jussi-palkinnon. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Arto Halosen ohella Pirjo Toikka ja Paavo Westerberg.

DVD sisältää elokuvan lisäksi bonusmateriaalina mm. dokumentin, musiikkivideoita ja Making-of kuvagallerian.


Lisätiedot:
Susanna Enäsuo
SANDREW METRONOME
Distribution Finland Oy

p. 09 8866 7704 / 040 596 8624
susanna.enasuo[ät]sandrewmetronome.com