Takaisin

23.06.2020 | Filmikamari

Tennispalatsi auki keskiviikkona – valtaosa Suomen elokuvateattereista auki heinäkuun alussa

Suomalaiset elokuvateatterit ovat saaneet olla auki kesäkuun alusta lähtien. Tähän mennessä noin 40 elokuvateatteria Suomen 177 teatterista on ollut auki.

Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry:n tiedote 23.6.20202

Tällä viikolla avautuu lisää, kun muiden muassa suurimmat ketjut, Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat teattereitaan. Suomen suurin elokuvateatteri, Helsingin Tennispalatsi, aukeaa huomenna. Finnkino avaa huomenna myös Helsingin Itiksen sekä Turun Kinopalatsin.

Elokuvaelämykset kiinnostavat yleisöä. Helsinkiläisen Kesäkino Engelin ensimmäiset näytökset myytiin ennakosta hetkessä loppuun.

– Edelläkävijäelokuvateatterit ovat olleet pian kuukauden auki. Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, toteaa Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta.

Liiton arvion mukaan heinäkuun alussa lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa, eivät tosin aivan täydellä teholla, koska elokuvateatterit noudattavat opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n ja AVI:n turvallisuusohjeita. 

Elokuvateatteriliitto on tehnyt teattereille omat, viranomaisten ohjeita täydentävän suosituksia ja ohjeita -oppaan elokuvateattereiden uudelleen avaamiseksi, jotta elokuvakäynti olisi mahdollisimman turvallinen niin asiakkaille kuin henkilökunnalle.

Ensimmäiset ensi-illat saadaan teattereihin jo tällä viikolla. Perjantaina ensi-iltaan tulee animaatio Samsam sekä japanilainen 60-luvun klassikko Funeral Parade of Roses (Bara no sôretsu). Heinäkuun alusta päästään kolmen ensi-illan tahtiin per viikko. Ensimmäiset kotimaiset ensi-illat päästään näkemään 7. elokuuta kun Ulla Heikkilän esikoisohjaus Eden ja Anu Kuivalaisen dokumenttielokuvan Lauluja rakkaudesta tulevat valkokankaille.

Lisätietoja
Tero Koistinen
Toiminnanjohtaja
Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry