Pixoff.net avasi elokuvien nettivuokraamon - teräväpiirtokuva etenee internetissä

Yli miljoona katsojaa kotimaisille lyhytelokuville internetissä kerännyt Pixoff.net -verkkoyhteisö käynnistää nyt myös pitkien elokuvien nettijakelun. Pilottipalvelusta löytyy DRM-suojattua kotimaista ja ulkomaista elokuvaa sekä suoratoistona että omalle koneelle ladattavina tiedostoina.

Pilottipalvelu tarjoaa ensi kertaa Suomessa mahdollisuuden myös teräväpiirtoelokuvien nettijakelulle ns. Full HD -resoluutiossa (1920 x 1080).

Uusien mahdollisuuksien esittely pääosassa

Laajakaistaliittymien levinneisyys, kasvaneet nopeudet sekä HDTV-palveluiden hidas eteneminen Suomessa ovat johtaneet tilanteeseen, jossa kuluttajat vaativat huomattavasti enemmän myös internetissä jaeltavan kuvan ja äänen laadulta.

Elokuvien tarjoaminen ladattavina tiedostoina mahdollistaa korkearesoluutioisen kuvan jakelun ja sallii elokuvien käytön joustavasti mm. matkustettaessa, omalta kannettavalta tietokoneelta katseltuna. Nopean laajakaistaliittymän omistajat voivat katsoa standardiresoluutioista suoratoistotarjontaa käynnistämällä elokuvat välittömästi palvelusta ilman latausaikoja. Palvelu tukee kaikkia yleisimpiä maksuvälineitä tekstiviestimaksusta luottokortteihin.

Pilottipalvelu on toteutettu yhteistyössä kotimaisten elokuvatuotantoyhtiöiden kanssa ja palvelun yhtenä keskeisenä tarkoituksena onkin esitellä nettijakelun tuomia uusia mahdollisuuksia ja turvallisuutta alan tuottajille ja levittäjille.

Kotimaista osaamista

Provisual Oy:n tuottamaa palvelua ovat tukeneet Opetusministeriö ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvien jakelu- ja maksujärjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa SecuryCast Oy. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Sony Finland ja Generator Post.

Palveluun voi tutustua osoitteessa: www.pixoff.net/vuokraamo

Tämä tiedote on luettavissa ja ladattavissa pdf-tiedostona osoitteessa: http://www.pixoff.net/press/mediatiedote_pixoff_05032007.pdf

Lisätietoja:

Lassi Tasajärvi
kehityspäällikkö, Pixoff.net
lassi.tasajarvi@pixoff.net
+358 40 7222 711
http://www.pixoff.net
http://www.provisual.fi