Petri Kemppinen Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston johtoon

Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston tiedote 30.8.2013.

Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston hallitus ilmoitti tänään, että Petri Kemppinen on rahaston uusi toimitusjohtaja. Hän aloittaa työssään 1. marraskuuta 2013. Kemppinen toimii tällä hetkellä tuotantojohtajana Suomen elokuvasäätiössä. Hän on kuulunut Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston hallitukseen vuodesta 2008, ensin hallituksen varapuheenjohtajana (2008–2010), sitten hallituksen varajäsenenä (2011–2013).

Kemppinen korvaa Hanne Palmquistin, joka siirtyy Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n draamatilaajaksi 1. marraskuuta alkaen.

Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston hallituksen puheenjohtaja ja Tanskan elokuvainstituutin tuotantojohtaja Claus Ladegaard kommentoi:
”Voimme ylpeinä ilmoittaa, että Petri Kemppinen on Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston seuraava toimitusjohtaja. Petri on todellinen ‘pohjolauskovainen’. Hänellä on mittava kokemus sekä
televisio- että elokuva-alalta. Kemppinen on työskennellyt monissa Pohjoismaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa. Pohjoismainen elokuva- ja televisiotuotanto on osoittanut merkittävää ja alati kasvavaa potentiaalia kuluneen vuosikymmenen aikana, ja me uskomme, että Petri pystyy vahvistamaan sekä rahastoa että pohjoismaista yhteistyötä tulevina vuosina.”

Petri Kemppinen toteaa:
“Muutaman viime vuoden aikana pohjoismainen tv-draama sekä dokumentti- ja fiktioelokuvat ovat saaneet osakseen kansainvälistä tunnustusta ja mahtavia katsojalukuja. Hanne Palmquistin aikana Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto on ollut strategisessa avainroolissa monellakin tasolla. Olen iloinen voidessani siirtyä rahaston palvelukseen pitämään yllä tätä kulta-aikaa ja vahvaa näkyvyyttä.”

Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn lisää:
“Audiovisuaaliset tuotannot ovat meidän pohjoismaisen ja kansallisten identiteettiemme ytimessä – sen, miten me näemme itsemme ja miten olemme vuorovaikutuksessa meitä ympäröivän maailman kanssa. Samalla ne ovat myös kasvavia vientituotteita, jotka voivat luoda Pohjoismaille työtä, tuloa ja maailmanlaajuista tunnustusta. Petri Kemppinen ja pohjoismainen audiovisuaalinen sektori voivat valloittaa uusia alueita. Me Suomen elokuvasäätiössä jäämme kaipaamaan suurenmoista kollegaa, mutta jatkamme innokkaasti hyvää yhteistyötämme Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston kanssa.“

Petri Kemppinen, 50, toimii tällä hetkellä tuotantojohtajana Suomen elokuvasäätiössä. Ennen kuin hän aloitti työnsä Elokuvasäätiössä vuonna 2005, hän toimi yhdeksän vuotta Yleisradiossa mm. ohjelmahankkijana, nuortenohjelmien päällikkönä ja tilaajana YLE Teemalla. Hänen aiempi työkokemuksensa on journalismin parista. Hän työskenteli vuosina 1988–1996 Helsingin Sanomien TV & Radio- ja kulttuuritoimituksissa. Kemppisellä on lisäksi laaja kokemus hallitustoiminnasta monissa elokuvaorganisaatioissa ja -festivaaleilla niin Pohjoismaissa kuin Euroopassa, esim. toimiminen Suomen Eurimages-edustajana vuodesta 2005. Kemppinen on valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteen maisteriksi, pääaineenaan viestintä.

Vuonna 1990 perustetun Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston budjetti on noin 80 miljoonaa Norjan kruunua (10 milj. €). Rahastoa tukevat taloudellisesti Pohjoismaiden ministerineuvosto, viisi pohjoismaista elokuvainstituuttia ja 12 pohjoismaista televisiokanavaa.

Rahaston ensisijainen tarkoitus on edistää korkealuokkaisia elokuva- ja televisiotuotantoja viidessä Pohjoismaassa (Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska) tarjoamalla täydentävää rahoitusta elokuville, tv-fiktiolle/sarjoille ja luoville dokumenteille.

Rahasto tukee myös Pohjoismaiden sisäistä levitystoimintaa sekä kulttuuri- ja koulutusaloitteita. Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto jakaa arvostetun Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon ja järjestää vuotuisen Nordic Talents -tapahtuman yhdessä Tanskan elokuvakoulun kanssa.

Lisätietoja:

Claus Ladegaard
Tuotantojohtaja, Tanskan elokuvainstituutti Hallituksen puheenjohtaja, Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto Puh. +45 3374 3433 Matkapuhelin: +45 4032 6212 Sähköposti:
clausl@dfi.dk

Petri Kemppinen
Tuotantojohtaja, Suomen elokuvasäätiö
Puh. +358-9-6220300 Matkapuhelin: +358 40 562 8140 Sähköposti:
petri.kemppinen@ses.fi