Paramount Home Media Distribution International ja Twentieth Century Fox Home Entertainment International ilmoittavat uudesta jakelusopimuksesta Pohjoismaiden alueella

TUKHOLMA, RUOTSI (14. toukokuuta 2013) – Paramount Home Media Distribution International ja Twentieth Century Fox Home Entertainment International ovat perustaneet yhteisyrityksen kotiviihdetuotteiden jakelua varten Pohjoismaiden alueella heinäkuusta alkaen.

Asiasta ilmoittivat tänääm Wendy Ferren, executive vice president and general manager, Paramount Home Media Distribution International, ja Keith Feldman, president Twentieth Century Fox Home Entertainment Internationalin toimitusjohtaja.

Yhtiöiden olemassa olevat kotiviihdetoiminnot Pohjoismaiden alueella yhdistetään ja niistä muodostetaan uusi yhtiö, jonka toimitusjohtajaksi tulee nykyisin Foxin Pohjoismaiden osaston toimitusjohtajana toimiva Peter Paumgardhen. Uuden Tukholmassa päämajaansa pitävän yhtiön nimeksi tulee Fox-Paramount Home Entertainment AB ja sille perustetaan myyntitoimistot myös Tanskaan, Norjaan ja Suomeen.

Sopimus astuu voimaan 1. heinäkuuta 2013 ja sen mukaan Fox-Paramount Home Entertainment AB huolehtii molempien yhtiöiden Blu-rayTM- ja DVD-julkaisujen valmistuksesta, jakelusta, markkinoinnista ja myynnistä sekä digitaalituotteiden myyntituesta koko Pohjoismaiden alueella. Yhteisyrityksen ensimmäisiä julkaisuja ovat mm. Paramountin G.I. Joe: Kosto ja The Guilt Trip sekä Foxin Croodit ja Salainen valtakunta.

"Yhteinen kotiviihdeyritys Foxin kanssa tärkeällä Pohjoismaiden alueella on meille kiinnostava hanke. Erinomaisten tuotteiden ja osaavien työntekijöiden tuominen yhteen molemmista yhtiöistä luo luokkansa parhaan organisaation, josta on etua sekä asiakkaillemme että kuluttajille", sanoo Ferren. "Uskomme, että tuotantomme yhdistäminen parantaa tulevaisuuden kasvunäkymiä ja tarjoaa samalla kuluttajille runsaan valikoiman ensiluokkaisia tuotteita."

"Peterin laaja kokemus johtotehtävistä Pohjoismaiden alueella varmistaa saumattoman siirtymäajan ja tuo valtavasti lisäarvoa uuteen yhtiöön," sanoo Feldman. "Foxin ja Paramountin yhdistettyjen jakelutiimien vahvuus asettaa meidät otolliseen asemaan monimutkaisten markkinoiden muovaamista ajatellen."

Studioiden nykyisiin alueella toimiviin teatteri-, digitaali- ja TV-jakeluyrityksiin ei ole tiedossa muutoksia.

TIETOA PARAMOUNT HOME MEDIA DISTRIBUTION -YHTIÖSTÄ
Paramount Home Media Distribution (PHMD) on osa Paramount Pictures Corporation (PPC) -konsernia, joka on maailmanlaajuinen filmiviihteen tuottaja ja jakelija. PPC on osa Viacomia (NASDAQ: VIAB, VIA), joka puolestaan on johtava sisälläntuottaja, jonka omistuksessa on tunnettuja ja arvostettuja elokuva-, televisio- ja digitaaliviihdetuotemerkkejä. PHMD valvoo PPC:n kotiviihde-, digitaali- ja televisiojakelutoimintoja maailmanlaajuisesti. Se vastaa Paramount Pictures-, Paramount Animation-, Paramount Vantage-, Paramount Classics-, Insurge Pictures-, MTV -, Nickelodeon-, Comedy Central- ja CBS-yhtiöiden kotiviihdesisällön myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta sekä joidenkin DreamWorks Animation Home Entertainment -yhtiön kotiviihdetuotteiden toimituspalveluista. PHMD vastaa myös studion tuottaman sisällön maailmanlaajuisesta lisensoinnista ja jakelusta digitaali- ja televisiolevitykseen, esimerkiksi verkkoon, mobiili- ja kannettaviin laitteisiin ja uusiin teknologioihin.

TIETOA TWENTIETH CENTURY FOX HOME ENTERTAINMENT -YHTIÖSTÄ
Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) on maailmanlaajuisesti alan johtava yhtiö ja News- konserniin kuuluvan Twentieth Century Fox Film -yhtiön tytäryhtiö. TCFHE edustaa Twentieth Century Foxin yli 75 vuoden innovatiivista ja palkittua elokuvantekoperinnettä ja toimii maailmanlaajuisena markkinointi-, myynti- ja jaeluyntiönä kaikelle Foxin elokuva- ja televisiotuotannolle, sen hankkimalle ja alkuperäiselle tuotannolle sekä kaikille ulkoisten jakelukumppaneiden DVD-, Blu-rayTM-, digitaalikopio-, Digital HDTM- ja tilausohjelmapalvelutuotteille. TCFHE julkaisee vuosittain satoja uusia ja uudistettuja tuotteita, jotka se jakelee maailmanlaajuisesti jälleenmyyjille tavarataloista ja tukkumyymälöistä erikoisliikkeisiin ja verkkokauppoihin.