PAN Vision myy elokuvatoimintansa Scanbox Entertainmentille

Lehdistötiedote 6.9.2011

PAN Visionin elokuvatoiminta siirtyy tänään sovitulla kaupalla Scanbox Entertainmentille. PAN Visionin vahva asema Ruotsin ja Suomen markkinoilla on luonteva täydennys tanskalaiselle Scanboxille, joka on Tanskan lisäksi vahva myös Norjan markkinoilla. Uusi Scanbox tulee siten merkittävästi vahvistamaan asemaansa pohjoismaisilla elokuva- ja kuvatallennemarkkinoilla ja muodostuu yhä varteenotettavammaksi yhteistyökumppaniksi niin asiakkaille kuin tavarantoimittajillekin.

– Kilpailu alallamme kiristyy jatkuvasti ja tämän kaupan myötä voimme PAN Visionin valikoiman lisäksi hyödyntää myös PAN Visionin osaamista ja kokemusta. Saavutamme myös merkittävää kilpailuetua ja vahvistamme asemaamme elokuva- ja kuvatallennemarkkinoilla, sanoo Mikael Modig, Scanbox Entertainmentin toimitusjohtaja
Myös PAN Visionin toimitusjohtaja Per Almgren on hyvin tyytyväinen kauppaan:

-PAN Visionin elokuva- ja kuvatallennetoiminta on viime vuosina jatkuvasti vahvistanut markkina-asemaansa, mikä omalta osaltaan on mahdollistanut kaupan syntymisen. Kaiken aikaa kiihtyvä muutosvauhti alallamme pakottaa toimintamme selkeyttämiseen ja nyt PAN Vision voi keskittyä tietokonepeli- ja IT-tarvikeliiketoimintoihinsa, asiakkaidemme ja tavarantoimittajiemme eduksi.

Kaupan myötä Scanboxista tulee SF:n ja Nordisk Filmin jälkeen kolmanneksi suurin paikallinen toimija pohjoismaisilla elokuva- ja kuvatallennemarkkinoilla.

Kauppa koskee ainoastaan PAN Visionin elokuva- ja kuvatallennetoimintaa. Koska kyse on liiketoimintakaupasta, siirtyvät Pan Visionin elokuvatoiminnan työntekijät Scanboxin palvelukseen.Lisätietoja antavat Scanboxin toimitusjohtaja Mikael Modig tel + 46 70 185 76 13 ja PAN Visionin toimitusjohtaja Per Almgren: +46 8 650 92 33.

Tietoja PAN Visionista
PAN Vision on Pohjoismaiden ja Baltian johtavia viihteen jakelijoita. Toiminta koostuu tietokonepelien ja elokuvien julkaisutoiminnasta ja jakelusta sekä IT-tarvikkeiden jakelusta. Pan Visionin vuoden 2010 liikevaihto oli 1,2 mrd SEK. Yhtiössä on 100 työntekijää, toimistot kaikissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa. Pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Lisätietoa osoitteesta www.panvision.com

Tietoja Scanbox Entertainmentista
Scanbox Entertainmentin pääkonttori sijaitsee Tanskassa, yhtiö jakelee elokuvia, tv-sarjoja ja viihdettä Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 328 mSEK. Scanbox Entertainmentilla on 60 työntekijää ja konttorit Tukholmassa, Göteborgissa, Oslossa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Viborgissa. Lisätietoa osoitteesta www.scanbox.com.