Palkittu Hollywood-vaikuttaja Jon Bloom saapuu Suomeen

Favex ry:n lehdistötiedote 21.1.2013

Palkittu Hollywood-vaikuttaja Jon Bloom saapuu Suomeen puhujavieraaksi ja jakamaan AV-alan kansainvälistymispalkinto Huldan.

Hollywoodissa tunnettu elokuva-alan vaikuttaja Jon Bloom saapuu Suomeen 31. tammikuuta. Vierailullaan Bloom pitää ammattilaisyleisölle luennon Oscar-palkituista tuotannoista ja elokuvamarkkinoinnista. Lisäksi Bloom osallistuu Jussi-palkintojuhlaan, jossa hän jakaa kaikkien aikojen ensimmäisen suomalaisen av-alan vientipalkinto Huldan. Jon Bloom saapuu Suomeen elokuva- ja televisioalan vientiorganisaatio Favexin kutsumana.

Jon Bloom on Hollywoodissa tunnettu mm. ohjaajana, tuottajana, käsikirjoittajana sekä elokuva-alan vahvana markkinointiosaajana. Lisäksi hän on toiminut Oscar-palkinnot jakavan elokuva-akatemian (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) hallitusvaikuttajana, eli n.s. kuvernöörinä, yli kymmenen vuoden ajan. Bloom on voittanut useita palkintoja sekä saavuttanut useita Emmy– ja Oscar-palkintoehdokkuuksia. Nykyään hän vastaa Oscar-akatemiassa animaatioelokuvista.

– Kutsuimme Suomeen Jon Bloomin juuri hänen monipuolisen kokemuksensa perusteella. Bloomin oma tuotantoyhtiö on erikoistunut etenkin elokuvatuotantojen markkinointiin, joten hän on erittäin arvokas kontakti suomalaisille tekijöille kertomaan, mitä muuta kuin hyvä elokuva tarvitaan Oscarin voittamiseen, taustoittaa Favexin toiminnanjohtaja Petra Theman.

Jon Bloom on ollut mukana rakentamassa markkinointia mm. elokuville E.T., Tanssii susien kanssa, Star Wars VI – Jedin paluu, Bladerunner, Sleeping With The Enemy, Runaway Bride ja Prince Of Egypt. Ohjaajana Bloom on työskennellyt mm. Jack Lemmonin, Bruce Willisin, Tom Hanksin ja Kim Basingerin kaltaisten tähtien kanssa.

Ammattilaisluennon, eli n.s. Master Class:in, lisäksi Bloom osallistuu 3. helmikuuta elokuva-alan Jussi-juhlaan, jossa hän jakaa uuden, Huldaksi nimetyn vientipalkinnon. Hulda-palkinto myönnetään kotimaiselle tuotannolle, henkilölle, yritykselle tai työryhmälle, joka on osoittanut innovatiivisuutta ja tehnyt selkeän kansainvälisen läpimurron alallaan, ja inspiroi muita toiminnallaan.

Hulda-palkinnon nimi juontaa juurensa Hella Wuolijoen näytelmän pohjalta tehtyyn elokuvaan Juurakon Hulda, jonka remake-oikeudet myytiin Hollywoodiin 1940-luvulla. Juurakon Hulda -elokuva ilmestyi vuonna 1937. Elokuvan Hollywood-versio Farmer´s Daugher sai ensi-iltansa vuonna 1947 ja se voitti parhaan naispääosa-Oscarin (Loretta Young) sekä nimettiin parhaasta miessivuosasta (Charles Bickford).

Hulda-palkinnon saajan on valinnut Favex ry:n jäsenten ja partnerijäsenten nimeämä ammattilaisraati, johon kuului tällä kertaa: Jarkko Hentula (Favex ry, pj), Rimbo Salomaa (SEK ry), Antti Väisänen (Satu ry), Marika Väisänen (Kopiosto), Eero Hietala (Tuotos ry), Tom Carpelan (Finnanimation ry), Päivi Nummi-Aho (Oy Yleisradio Ab), Päivi Söderström (Suomen elokuvakomissio) sekä Tero Koistinen (Filmikamari, SEL ry).

Lisätietoa
Petra Theman
toiminnanjohtaja, Favex ry
+358 40 752 7777
petra.theman[ät]favex.fi
Tiedotteen kuvaliitteet osoitteessa http://favex.fi/index.php?id=29

Favex (Finnish Film & Audiovisual Export) on elokuva- ja TV-alan järjestö, jonka tehtävänä on viedä suomalaista audiovisuaalista teollisuutta kansainvälisille markkinoille. Favex markkinoi suomalaista osaamista alan kansainvälisissä tapahtumissa, tilastoi viennin ja kansainvälisten investointien kehitystä sekä toimii luovan teollisuuden toimintaedellytysten kehittäjänä. Lisätietoa Favexista ja toimialasta: www.favex.fi