OKM myönsi Suomen elokuvasäätiölle 1,5 miljoonaa euroa nuorten ammattilaisten työllistämiseen

Suomen elokuvasäätiön tiedote 13.8.2010

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen elokuvasäätiölle valtionavustuksena 1 500 000 euroa käytettäväksi audiovisuaalisella alalla toimivien nuorten ammattilaisten työllistämiseen.

Määrärahan tarkoituksena on työllistää alle 30-vuotiaita, alalle vasta valmistuneita tai opintojen loppuvaiheessa olevia elokuva- ja audiovisuaalisiin tuotantoihin ja niiden kehittämiseen. Taiteellista tai teknistä päävastuuta tuotannosta kantavat nuoret voivat olla alle 35-vuotiaita.

Suomen elokuvasäätiö jakaa määrärahan nuorten rekrytoimiseen. Käsikirjoitushankkeisiin avustusta jaetaan yhteensä korkeintaan 200 000 euroa ja loput kehittämis- ja tuotantotukina. Avustusten myöntämisessä noudatetaan elokuvasäätiön voimassa olevia tukiohjeita, lisäksi tuensaajan tulee raportoida säätiölle työllistymiskuukaudet. Nuorten palkkaamisen käytetyn summan tulee olla vähintään 30 prosenttia myönnetystä tuotanto- tai kehittämistuesta ja nuorille maksettavan palkan vähintään kyseisestä työtehtävästä maksettavan minipalkan suuruinen. Kehittämistukea voi hakea myös useaan samanaikaisesti toteutettavaan tuotantoon ja nuori voi osallistua tuotantoprosessiin myös seuraamalla ammatissa toimivan elokuvantekijän työskentelyä.

Tuen myöntämisestä vastaa elokuvasäätiössä tuotantoneuvoja Joona Louhivuori.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Petri Kemppinen
p. (09) 6220 3030

Tuotantoneuvoja Joona Louhivuori
p. (09) 6220 300