Nordisk Filmille uusia yhteistyökumppaneita

LEHDISTÖTIEDOTE 5.3.2007

Pohjoismaiden johtava elokuvalevittäjä, Nordisk Film, on saanut kaksi uutta yhteistyökumppania. Nordisk on allekirjoittanut kolmen vuoden sopimukset elokuvatuotantoyhtiöiden, Kinoproduction Oy:n ja Kinotar Oy:n, kanssa.

Uudet sopimukset ovat osa Nordisk Filmin strategiaa keskittyä paikallisiin elokuviin Pohjoismaissa. Yhteistyösopimukset vahvistavat yhtiön asemaa Suomessa merkittävästi.

Kinoproduction Oy tuottaa pitkiä elokuvia, dokumentteja, TV-elokuvia, animaatioita ja lasten elokuvia. Nordisk Filmin kanssa tehty levityssopimus kattaa kaikki Kinoproductionin tuotannot seuraavan kolmen vuoden ajan – kaiken kaikkiaan kuusi pitkää elokuvaa. Yhteistyö alkaa Claes Olssonin ohjaaman Colorado Avenuen kansainvälisestä myynnistä. Nordisk Film levittää Kinoproductionin seuraavat elokuvat kaikkiin Pohjoismaihin sekä huolehtii elokuvien kansainvälisestä myynnistä.

Vuoden 2006 lopulla Nordisk Film teki sopimuksen elokuvatuotantoyhtiö Kinotar Oy:n kanssa. Kinotar tuottaa dokumentteja ja pitkiä elokuvia. Sopimuksen mukaan Nordisk Film hoitaa elokuvien levityksen Pohjoismaissa sekä niiden kansainvälisen myynnin. Ensimmäinen levitykseen tuleva elokuva on Risto Räppääjä, jonka Suomen ensi-ilta on 15.2.2008.

“Läheiset suhteet paikallisiin elokuvatuottajiin ovat erittäin tärkeitä Nordisk Filmille. Näiden kahden sopimuksen myötä olemme vahvistaneet pitkäaikaisen yhteistyön todella luovien ihmisten kanssa ja meillä on monta kiinnostavaa projektia edessämme. Kinoproductionissa ja Kinottaressa on erittäin paljon sekä ammattitaitoa että kokemusta, ja odotan paljon tulevaisuuden yhteistyöltä”, kertoo Nordisk Filmin kaupallinen johtaja Katarina Nyman.

Lisätietoja:

Katarina Nyman, kaupallinen johtaja, Nordisk Film Theatrical Distribution: +358 40 5819 525
Lone Korslund, Nordic Acquisition Manager, Nordisk Film: +45 40 75 85 94
Claes Olsson, toimitusjohtaja, Kinoproduction: +358 9 6850 460
Lasse Saarinen, toimitusjohtaja, Kinotar: +358 9 1351 864

NORDISK FILM on osa Egmont-konsernia, joka aktiivisesti kehittää, tuottaa ja jakelee liikkuvaa kuvaa Pohjoismaissa. Yhtiön toiminta käsittää elokuvia, animaatioita, mainoksia, musiikkivideoita, videoita, DVD:itä, sekä TV- ja elektroniikkapelejä. Nordisk Filmillä on SONY PlayStationin levitysoikeudet ja se omistaa elokuvateattereita Tanskassa ja Norjassa. Nordisk Film omistaa myös jälkituotantoyhtiöitä, filmilaboratorioita sekä radio- ja televisiolähetysstudioita. Nordisk Film omistaa 20 % Matila Röhr Productions tuotantoyhtiöstä.

Vuonna 2005 Nordisk Filmin palveluksessa oli 1150 työntekijää ja liikevaihto oli 358 miljoonaa euroa.

KINOTAR OY on yksi Suomen suurimmista elokuvatuotantoyhtiöistä ja se tuottaa 5–7 elokuvaa vuodessa. Lasse Saarinen perusti Kinottaren vuonna 1994 ja hän on edelleen yhtiön ainoa omistaja. Viimeisen 12 vuoden aikana Kinotar on tuottanut seitsemän pitkää elokuvaa ja yli 50 dokumenttia ja lyhytelokuvaa. Kinottaren elokuvia on palkittu monilla kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

KINOPRODUCTION OY on yksi Suomen johtavista elokuvatuotantoyhtiöistä, joka tuottaa pitkiä elokuvia, dokumentteja, TV-elokuvia, animaatioita ja lasten elokuvia. Yhtiön (alkuperäinen nimi Kinotuotanto Oy) perusti vuonna 1977 Claes Olsson, joka edelleen johtaa yhtiöitä. Kinoproduction on tuottanut 12 pitkää elokuvaa ja yli 40 dokumenttia ja lyhytelokuvaa. Kinoproductionin elokuvia on palkittu monilla kansallisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.