Nordic Cinema Groupille uusi omistaja

Finnkino Oy:n tiedote 28.4.2015

​Eurooppalainen pääomasijoittaja Bridgepoint on Nordic Cinema Groupin uusi pääomistaja.

Bridgepoint, Bonnier Holding ja Ratos ovat sopineet, että Bridgepoint ostaa Ratoksen osuuden Nordic Cinema Groupista. Bonnier Holding jatkaa omistajana hieman entistä pienemmällä osuudella.

”Olemme iloisia, että Bridgepoint uskoo Nordic Cinema Groupin mahdollisuuksiin ja strategiaan. Keskitymme tulevina vuosina kehittämään elokuvakokemusta, parantamaan maiden välistä yhteistyötä ja kasvattamaan markkinoita. Meillä on edessämme hyvät mahdollisuudet ja odotamme yhteistyötä Bridgepointin ja Bonnierin kanssa”, sanoo Jan Bernhardsson, CEO, Nordic Cinema Group.

”Uskomme elokuvan tulevaisuuteen ja odotamme, että yhdessä Nordic Cinema Gropin osaavan johdon kanssa pääsemme kehittämään yhtiön toimintaa. Elokuvan suosio vapaa-ajanviettomuotona on vahva ja se mahdollistaa elokuvakokemuksen kokonaisvaltaiseen edelleen kehittämiseen. Näemme myös mahdollisuuden Nordic Cinema Groupin kasvuun nykyisillä markkinoilla ja lähialueilla”, sanoo Mikael Lövgren, Bridgepointin Pohjoismaiden alueen johtaja.

Bridgepoint on eurooppalainen pääomasijoittaja. Yhtiön liikevaihto on 20 miljardia euroa ja se keskittyy hankkimaan omistukseensa menestyviä yrityksiä, joilla on kasvumahdollisuuksia. Bridgepoint on toiminut Pohjoismaiden alueella vuodesta 1995.