Näyttävä suomalaisen elokuvan promootiotapahtuma Cannesissa

Suomalainen elokuva esittäytyy poikkeuksellisen näyttävästi tämänvuotisilla Cannesin elokuvajuhlilla, kun viisi kotimaista tuotantoyhtiötä yhdistää voimansa ja järjestää tekeillä olevia elokuvia esittelevän promootioviikonlopun yhdessä Suomen elokuvasäätiön kanssa.

Tapahtumapaikaksi rakennetaan Cannesin suosituimmalle ravintolakadulle festivaalipalatsin välittömään läheisyyteen suomalainen elokuvabaari. Promootiotapahtumat baarissa keskitetään ensimmäiseen festivaaliviikonloppuun 18.–20.5. ja niissä esitellään seuraavat tulevat elokuvat:

Dark Floors (Lordi-elokuva) / ohjaaja Pete Riski, tuottaja Markus Selin, Solar Films

Ganes (rockyhtye Hurriganesin tarina) / ohjaaja JP Siili, tuottaja Aleksi Bardy, Helsinki -filmi

Joulutarina / ohjaaja ja tuottaja Juha Wuolijoki, Snapper Films

Musta jää / ohjaaja Petri Kotwica, tuottajat Kai Nordberg & Kaarle Aho, Making Movies (musiikki Eicca Toppinen ja Hanna Pakarinen)

Sauna (työnimi) / ohjaaja AJ Annila, tuottajat Jesse Fryckman & Tero Kaukomaa, Bronson Club

Promootioviikonloppuna Cannesissa esiintyvät Lordi, Hanna Pakarinen ja Ganes. Luonnollisesti myös joulupukki vierailee saunomassa. Promootiotapahtumassa julkistetaan myös vastavalmistunut ulkomaisille tuotantoyhtiöille Suomen kuvauspaikkoja ja -mahdollisuuksia esittelevä Filming in Finland -opaskirja sekä tarjoillaan yleisölle Koskenkorvaa.

Lisätietoja tapahtumasta:
Kirsi Tykkyläinen, puh. 050 3950 009, kirsi.tykkylainen@ses.fi
Satu Elo, puh. 050 530 6229, satu.elo@ses.fi