Myrsky -elokuvan DVD-myynti ylitti kultarajan

Kaisa Rastimon MYRSKY ylitti kultarajan! Joulukuussa julkaistu DVD on saavuttanut jo 30 000 kappaleen myynnin kultarajan ollessa 25 000 kpl.

Kaisa Rastimon ja Marko Rauhalan käsikirjoittama tarina alkaa vuonna 1989, jolloin Berliinin
muuri murtuu. Suomalainen perheenisä kohtaa Itä-Berliinissä torilla koiranpennun. Pentu ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa koiran ja kuljettaa sen Suomeen.

Suomessa perheen äiti ja tyttäret, Muru 7v ja Minttu 13v, ihmettelevät outoa pentua.
Kukaan ei tiedä koirasta mitään, edes sen rotua. Murun rakastavassa hoivassa Myrsky kasvaa
ilman sääntöjä ja rajoja. Hellyttävästä karvapallosta kasvaa kuin huomaamatta valtava,
traktorimainen lihaskimppu.

Mitkään aidat, köydet tai kahleet eivät pidättele väkivahvaa koiraa, kun se alkaa huolehtia
Marjamäen perheestä ja erityisesti pikku Murusta. Sen saavat kokea Mintun poikaystävä
Romppu, naapurit, koulun rehtori, poliisi, karhu ja koko panssariprikaati. Paljon ehtii tapahtua
Ennen kuin perheelle selviää salaperäisen lemmikin arvoitus…

Myrsky on saanut jo yli 100’000 katsojaa elokuvateattereissa, ja nyt julkaistulla DVD:llä on paljon hauskaa lisämateriaalia; Traileri, TV-mainokset, Poistettuja kohtauksia, Hauskimmat mokat, Trikkejä ja efektejä, Koekuvauksia, Kuvagalleria, Tilastotietoa…

Elokuvan pääosissa nähdään Ronja Arvilommi, Laura Malmivaara, Janne Virtanen, Sara Tammela ja Antti Väre.

Myrsky-koiralle eläinsuojelun Topelius palkinto

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen perinteinen Topelius-palkinto annettiin tänä vuonna Myrskyn käsikirjoittajalle Marko Rauhalalle ja hänen Myrsky-koiralleen. Hesy:n 134 -vuotispäivänä luovutettu palkinto on tunnustus eläinsuojelusanomasta, jota kaksikko on työssään vienyt eteenpäin.

”Kaikkein suosituimmat elokuvat ovat kautta-aikain perustuneet eläintarinoihin ja –hahmoihin. Myrsky-elokuvassa halusin käyttää eläinten tenhovoimaa tavalla, josta myös eläimet hyötyisivät. Elokuva on suunnattu erityisesti lapsille, sillä uskon, että eläimistä huolehtiminen auttaa lasta kasvattamaan myötäelämisen kykyä” palkittu Marko Rauhala sanoo.

Myrsky menestyy myös maailmalla

Myrsky sai kaksoisvoiton Schlingelin elokuvafestivaaleilla Chemnitzissä Saksassa. Palkintoraati valitsi Myrskyn pääosaa esittävän Ronja Arvilommin parhaaksi lapsinäyttelijäksi. Lisäksi Myrsky palkittiin Euroopan parhaana lastenelokuvana.

"Ronja on uskomattoman lahjakas ja kunnianhimoinen. Hän ei tyytynyt tekemään vain sitä, mitä pyysin, vaan halusi keksiä koko ajan jotain uutta rooliinsa." kertoo Kaisa Rastimo.

Myrsky voitti myös 30.11. Lontoon lastenelokuvafestivaalien pääpalkinnon ”The Winning Film of the Audience Choice Award 2008”.

Myrsky-elokuva on myyty kahden kuukauden aikana jo 20 maahan, mm. DVD-levitykseen Ranskaan, Monacoon, Luxemburgiin, Puolaan ja Japaniin.

Kuvia: www.image.net  
Lisätietoja: Walt Disney Studios Home Entertainment / Tea Granlund: tea.granlund@disney.com
Kotisivut: www.myrskyelokuva.fi

——
Suomen elokuvatoimistojen liitto – SEL ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Vuonna 1937 perustettuun Suomen elokuvatoimistojen liittoon kuuluvat kaikki merkittävät kuvatallenteiden ja elokuvateatterielokuvien levittäjät.