MRP Matila Röhr Productions kokonaan suomalaiseen omistukseen

MRP Matila Röhr Productions tiedottaa
Helsinki  16.7.2013   
Julkaisuvapaa heti!

MRP Matila Röhr Productions kokonaan suomalaiseen omistukseen
Uusin tuotanto on Vadelmavenepakolainen, jonka kuvaukset alkavat syyskuussa

MRP Matila Röhr Productions on siirtynyt kokonaan suomalaiseen omistukseen. Elokuvatuottaja Marko Röhr on noussut yhtiön pääomistajaksi kaupalla, jossa Egmont Holdingin omistamat osakkeet ovat siirtyneet hänelle. MRP:n osakkaana entisellä osuudella sekä tuottajana jatkaa Ilkka Matila. Vähemmistöosakkaaksi on tullut yhtiön pitkäaikainen hallituksen jäsen, asianajaja Lasse Laaksonen, joka jatkaa edelleen myös hallituksessa. Yhtiön nykyinen nimi Matila Röhr Nordisk Oy vaihtuu takaisin alkuperäiseksi, MRP Matila Röhr Productions Oy, jota on käytetty viime vuodet pitkien elokuvien brändi-nimenä.

Marko Röhr kommentoi yrityskauppaa: ”Olen erittäin tyytyväinen tähän järjestelyyn, samoin kuin levitysyhteistyöhön Egmontin omistaman Nordisk Filmin kanssa. He ovat levittäneet elokuviamme Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan ja yhteistyömme tulee varmasti jatkumaan menestyksekkäästi. Tulemme tuotannossamme keskittymään kotimaisten pitkien elokuvien tuottamiseen, kansainvälisiin yhteistuotantoihin sekä luonto- ja ympäristöaiheisiin dokumenttielokuviin. Keskitymme siis vahvuusalueisiimme; kotimaisista menestyselokuvista MRP tunnetaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kansainvälisiä yhteistuotantoja olemme tuottaneet jo kymmeniä ja vedenalaiset luontoelokuvamme ovat levinneet laajasti myös ulkomaille.”

Elokuvateattereiden ohjelmistossa jatkaa edelleen kaksi MRP:n viime talvena ensi-iltansa saanutta elokuvaa: Rölli ja kultainen avain on ylittänyt jo 200.000 katsojan rajan ja luontoelokuva Metsän tarina on noussut kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi, sen on nähnyt jo lähes 76.000 katsojaa.

Seuraavan MRP:n elokuvan tuottaa Ilkka Matila. Miika Nousiasen romaaniin perustuvan Vadelmavenepakolainen-elokuvan kuvaukset alkavat Suomessa ja Ruotsissa syyskuussa.

Jo kuvatuista elokuvista ensi-iltaan tulee lokakuussa 2013 kansainvälinen yhteistyötuotanto, vedenalaistrilleri Pioneer, jonka vedenalaisista kuvauksista vastasi Marko Röhrin johtama suomalainen kuvausryhmä. Pioneer on yli kuuden miljoonan euron budjetilla tuotettu kansainvälinen elokuva, jonka pääosissa nähdään Axel Hennie (Headhunters, Max Manus), Wes Bentley (American Beauty, Hunger Games) sekä Stephen Lang (Avatar). Elokuva on viiden maan yhteistuotanto, päätuottaja on norjalainen Friland Produksjon AS.

"MRP:n omistuspohjaa tullaan kuluvan vuoden aikana laajentamaan kotimaisilla sijoittajilla. Yrityksen omistama oikeusmassa on poikkeuksellisen laaja: MRP omistaa yhden suurimmista yksittäisistä kotimaisten elokuvien katalogeista, yli 30 elokuvaa ja kymmeniä dokumentteja, sillä on ainutlaatuinen vedenalaisarkisto sekä mm. Röllin elokuva- ja tuotteistamisoikeudet. Tulevaisuuden tuotantoja varten yrityksellä on suuri määrä oikeuksia kotimaisiin käsikirjoituksiin ja kirjoihin.  Haluan turvata MRP:n oikeuksien säilymisen kotimaisessa omistuksessa myös tulevaisuudessa. Kotimainen elokuva on keskeinen osa suomalaista kulttuuri-identiteettiä, tuskin mikään muu taideteollisuuden ala tarjoaa yhtä laajasti mahdollisuuksia eri alueiden luoville tekijöille. Elokuva on samalla näkyvä ikkuna kansainvälistymiseen, niin teoksille kuin niiden tekijöille!" Marko Röhr  sanoo luottavaisena.

* * * *

MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS OY on kahden elokuva-alan ammattilaisen Marko Röhrin ja Ilkka Matilan vuodesta 1990 asti rakentama yritys, joka tuottaa elokuvia Suomessa ja ulkomailla. Yli kolmekymmentä maailmanlaajuisesti palkittua elokuvaa, lukuisat vedenalaisdokumentit ja -TV -sarjat kuvaavat yrityksen näkemystä ja ammattitaitoa. Useat MRP Matila Röhr Productions Oy:n elokuvista ovat suomalaisen elokuvan merkkipaaluja ja suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Suomessa yrityksen tuottamiin elokuviin on myyty yli kolme miljoonaa elokuvateatterilippua.

MRP:n elokuvia ovat mm. Rukajärven tie, Äideistä parhain, Havukka-ahon ajattelija, Kuutamolla, Pitkä kuuma kesä, Helmiä ja sikoja, Päätalo, Mosku, Tulennielijä, Harjunpää ja pahan pappi, Syvälle salattu, Lakeuden kutsu, Lupaus, Rakkauden rasvaprosentti, Röllin sydän –animaatio, Rölli ja metsän henki, Rölli ja kultainen avain, Metsän tarina, FC Venus, Vedenalainen Islanti ym.

Kansainvälisiä yhteistuotantoja ovat mm. Yhdeksäs komppania, Georg Ots, Nimet marmoritaulussa, Pioneer.

Lisätietoja:
Marko Röhr
CEO, Producer
+358-400-416 634

MRP Matila Röhr Productions  Oy
Tallberginkatu 1 A 141
00180 Helsinki, Finland
http://www.matilarohr.com
marko.rohr@matilarohr.com