Miesten vuoro tekee dokumenttielokuvan historiaa - Kultaa Miesten vuorolle

LEHDISTÖTIEDOTE
Nordisk Film 4.1.2011

Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro –elokuva on myynyt dokumentille erittäin harvinaisen kultaDVD rajan yli. Miesten vuoroa on myyty DVD:nä jo 28 386 kappaletta. Miesten vuoro on ensimmäinen dokumentti, jolle jaetaan kultaDVD. Elokuvan on nähnyt tähän mennessä elokuvateattereissa 49 814 katsojaa ja se on edelleen esityksissä teattereissa.

Miesten vuoro on Suomen virallinen Oscar®-ehdokas. Miesten vuoro on tähän mennessä voittanut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista. Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki– ja Miehen työ -palkinnolla. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry palkitsi vuoden elokuvatuottajana Joonas Berghällin dokumenttielokuvasta Miesten vuoro.

ELOKUVA

Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll tuotantoyhtiö Oktoberista. Elokuva on tuotettu yhteistyössä YLE TV2:n Dokumenttiprojektin kanssa ja sitä on rahoittanut mm. Suomen Elokuvasäätiö ja AVEK.

LISÄTIETOJA
Manna Katajisto
Nordisk Film
manna.katajisto@nordiskfilm.com
040 5610074
09 476 44 666
www.nordiskfilm.fi

Joonas Berghäll
Oktober
040 709 3331


Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.