Metsän tarina rikkoi historiallisen 80 000 rajan viikonloppuna

Nordisk Film Oy:n tiedota 23.9.2013

Kotimainen luontodokumenttielokuva Metsän tarina teki historiaa rikkomalla ensimmäisenä kotimaisena dokumenttielokuvana 80 000 katsojan rajan perjantaina 20.9. Elokuvan on nähnyt 80 321 katsojaa ja se sai ensi-iltansa 28.12.2012. Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä.

Viimeksi kotimainen luontodokumentti nähtiin valkokankailla 50 vuotta sitten, kun Suomi-Filmin tuottama Luonnon kätköissä sai ensi-iltansa 1963.

Elokuvan tuottaja Marko Röhr kommentoi Metsän tarinan hienoa tulosta: "Olen erittäin onnellinen Metsän tarina -elokuvan tekijöiden puolesta. Tämä valtava katsojamäärä palkitsee vuosien työn. Suuri kiitos siitä palautteesta, jota olemme katsojilta saaneet. Olen entistä vakuuttuneempi luonnon ja sen suojelemisen arvokkuudesta sekä meidän suomalaisten omista juurista kertovien tarinoiden merkityksestä kansalliselle identiteetille. Katsojien palaute rohkaisee myös jatkamaan Suomen luonnon ihmeiden tutkimista. Valmistelemme vähintään yhtä haastavaa elokuvaprojektia, joka vie katsojat Suomen järvien historiaan ja myytteihin sekä vedenalaiseen maailmaan. Järven tarina -elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa ennen talven tuloa ja ne kestävät yli kaksi vuotta."

Metsän tarina -elokuvan kuvausmateriaalin pohjalta MRP ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat toteuttaneet myös 20-osaisen sarjan, joka kertoo metsiemme eliöstöstä ja kasveista. Siihen liittyvä opetusmateriaali on koulujen ja suuren yleisön saatavilla SLL:n sivuston kautta.

Metsän tarina julkaistaan Bluerayna ja DVD:nä 25.10.2013.

Verkkosivut:

www.facebook.com/MetsanTarina
www.nordiskfilm.fi/valkokangas
www.matilarohr.com

Lisätietoja:

Marko Röhr
Tuottaja
MRP Matila Röhr Productions
0400 416 634
etunimi.sukunimi@matilarohr.com

Katarina Nyman
Elokuvateatterilevityksen johtaja
Nordisk Film
09 476 44667
etunimi.sukunimi@nordiskfilm.com

Manna Katajisto
Tiedotuspäällikkö
Nordisk Film
09 476 44 666
etunimi.sukunimio@nordiskfilm.com

www.nordiskfilm.fi/valkokangas