Metsän tarina -dokumenttielokuvan musiikki ehdolla kansainväliseen palkintoon

Nordisk Film Oy:n tiedote 8.2.2013

The International Film Music Critics Association
(IFMCA) on valinnut Metsän tarina -elokuvan musiikin, säveltäjä Panu Aaltio, ehdolle vuoden 2012 parhaana dokumenttielokuvan sävellyksenä maailmassa. IFMCA-palkintojen ehdokkaina ovat maailman menestyneimmät elokuvasäveltäjät. Panu Aaltio nousee Metsän tarina -elokuvan musiikilla ja ehdokkuudellaan suurten elokuvasäveltäjien joukkoon.

IFMCA:n palkinto on maailman arvostetuin elokuvamusiikin palkinto, ja sen jakavat elokuva- ja TV-musiikkitoimittajat ja kriitikot yli 50:stä maasta. IFMCA:n perusti 90-luvun lopulla toimittaja Mikael Carlsson, joka on työskennellyt Music from the Movies -toimituksessa yli kymmenen vuotta.

IFMCA-ehdokkaat: http://filmmusiccritics.org/2013/02/ifmca-nominations-2012/

Metsän tarina on koko perheen luontodokumenttielokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut. Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut. Yhä edelleen aarniometsä on vaikuttava elämys ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa kuten entisaikojen aikalaiset tekivät.

MRP Matila Röhr Productionsin tuottajan, Marko Röhrin, toimeksiannosta luontokuvaaja Hannu Siitonen Parikkalasta ja luontokuvaaja Mikko Pöllänen Simpeleeltä aloittivat yhteistyön, jonka tuloksena syntyi tämä hieno dokumenttielokuva. Metsän tarina on jo kolmas Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen dokumenttielokuva. Hannu Siitonen muistetaan myös huippu-urheilijana 1970-luvulla. Hän oli keihäänheiton ykkösnimiä ja voitti Euroopan mestaruuden Roomassa 1974 ja Olympiahopeaa Montrealissa 1976.

Elokuvan on käsikirjoittanut Ville Suhonen, joka muistetaan Poika ja ilves -menestyselokuvan käsikirjoituksesta. Elokuvan ohjauksesta vastaavat yhdessä Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto.

Metsän tarina Facebookissa:
www.facebook.com/MetsanTarina

Lisätietoja:

Manna Katajisto
Nordisk Film
09 476 44 666
manna.katajisto@nordiskfilm.com
www.nordiskfilm.fi/valkokangas

Marko Röhr
Tuottaja, MRP Matila Röhr Productions
marko.rohr@matilarohr.com
+358 0400 4166 34