Media 2007 – aikataulu- ja sisältöarvioita

Suomen Media Desk arvioi tuoreessa tiedotteessaan MEDIA 2007 -ohjelman aikataulua ja sisältöä:

EU:n uusi AV-alan tukiohjelma Media 2007 lanseerataan tämänhetkisten tietojen mukaan Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä helmikuussa 2007. Todennäköisesti ohjelman virallinen päätös tehdään tämän vuoden puolella. Virallisella päätöksellä on merkitystä käytännön työlle, ennen virallista päätöstä ei nimittäin voida nimittää uutta Media-komiteaa (jossa on jäseniä kaikista Media-maista) ja ilman uutta Media-komiteaa ei voida julkaista uusia hakukierroksia – paitsi jos sattuvat löytymään komission ns. Work Programmesta. Siinä tapauksessa hakukierrokset voidaan julkaista, mutta niihin ei voi tehdä muutoksia. Alla oleva läpikäynti on siis TODENNÄKÖINEN tapahtumien kulku.

Media 2007 -ohjelman ensimmäinen vuosi ei tule olemaan helppo myöskään siitä syystä, että uuden tukiohjelman 2007 budjetti on 20 miljoonaa euroa pienempi kuin ennakoitiin (laskettuna koko ohjelman 755 miljoonan budjetista). Budjettileikkaus kompensoidaan seuraavien vuosien (2008–2013) aikana, mutta ensi vuonna vallitsee tiukka linja.

Training / Koulutustuki
Koulutustuen uusi hakukierros julkaistaan marraskuun lopulla 2006 ja sen deadline on maaliskuun alussa 2007. Koulutuksen budjetti on edellä mainitun budjettileikkauksen takia arviolta 30 % pienempi 2007 kuin tänä vuonna. Hakijoilta vaaditaan entistä parempia hakemuksia, joissa tavoitteet ja kohderyhmät on selkeästi määritelty. Pelisuunnittelijoille suunnattuja kursseja ei enää tueta. Media 2007 astuttua virallisesti voimaan, Training-hakukierrokseen sisältyy myös elokuvakoulujen keskinäistä verkottumista parantava tuki.

Hankekehittely ja itsenäisen tuotantoyhtiön muut rahoitustuet
Hankekehittelyn seuraava hakukierros julkaistaan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa.

Deadline on huhtikuussa 2007. New Talent -hakukierros aikataulutetaan samalla tavalla kuin tänä vuonna, eli hakuaika on helmi-maaliskuussa, tulokset huhti-toukokuussa. Ainoa muutos tämän vuoden hakuun on se, että jälleeninvestointivaatimus poistetaan, mikä lienee hyvä uutinen monille tuotantoyhtiöille. Vuoden 2008 hakukierros julkaistaan jo heinäkuussa 2007, joten vuoden 2007 huono taloudellinen tilanne ei vaikuta niin paljon hankekehittelytukeen kuin muihin tukiin. Plussan ajalta tutun i2i-tuen lisäksi tulossa on "Access to finance" -tuki. Uuden tuen sisällöstä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Festivaalit ja myynninedistäminen
Festivaalituen seuraava hakuaika on 15.11.2006. Hakukierros julkaistaan lokakuussa ja suunnataan niille festivaaleille, jotka järjestetään 1.6.2007–31.10.2007. Seuraava hakukierros julkaistaan maaliskuussa 2007. Iloinen uutinen festivaalituen hakijoille on se, että Financial capacity -lomake poistetaan.

Myynninedistäminen: Sales agents -tuki jatkuu samanlaisena kuin tänä vuonna. Hakukierros julkaistaan lähiviikkojen aikana ja ensimmäinen hakuaika on 22.12.2006.

Levitystuet
Automaattinen tuki ja Harkinnanvarainen tuki teatterielokuvan levittäjille jatkuvat entiseen tapaan, ja myös hakuajat ovat samat kuin tänä vuonna. Sen sijaan tuki Video/DVD-levittäjille putoaa pois. Uutuuksina tulevat Media 2007 -ohjelman astuttua voimaan "Distribution online-tuki" ja "Digital Cinema" -tuki. Tuotantoyhtiöille suunnattu TV-levitystuki jatkuu muuttumattomana, ja vuoden 2007 hakuajat ovat helmikuussa, kesäkuussa ja marraskuussa.

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman
etunimi.sukunimi@ses.fi
puh. (09) 6220 3013
fax. (09) 6220 3070

Lähde: http://www.mediadesk.fi/news/0610181.shtml