Maailman ensimmäinen kokonaan 3D-tekniikalla kuvattu elokuva saa ensi-iltansa Suomessa

Elokuvankatsojille koittaa uusi aika: ensimmäinen kolmiulotteinen ensi-iltaelokuva tulee syyskuussa ohjelmistoon neljässä 3D-elokuvateatterissa. Matka maan keskipisteeseen 3D saa ensi-iltansa 5.9. Vantaalla, Hämeenlinnassa, Kajaanissa ja Joensuussa.

Matka maan keskipisteeseen 3D on maailman ensimmäinen live-action elokuva, joka on kuvattu kokonaan 3D-tekniikalla. Kyseessä on myös Suomessa ensimmäinen kolmiulotteinen elokuva, joka tuodaan valkokankaille suomeksi tekstitettynä ja näin laajalla levityksellä.

Matka maan keskipisteeseen 3D on New Line Cineman (Taru Sormusten Herrasta -trilogia) ja Wallden Median (Narnian tarinat I ja II) tuottama huikea seikkailu, joka perustuu Jules Vernen tieteisromaaniin. Elokuva vie katsojan syvälle maan uumeniin, täysin ennennäkemättömiin maailmoihin. Elokuvan on ohjannut visuaalisista efekteistään Oscar-palkittu Eric Brevig. Pääosissa nähdään Brendan Fraser (Muumio, Crash), Josh Hutcherson (Silta salaiseen maahan) ja Anita Briem (tv-sarja Tudors).

Suomen ensimmäiset 3D-elokuvateatterit ovat Finnkino Flamingo Vantaalla, Bio Rex Hämeenlinna, Bio Rex Kajaani ja Savon Kinot Oy:n elokuvateatterikeskus Tapio Joensuussa. Matka maan keskipisteeseen 3D saa ensi-iltansa näissä teattereissa 5. syyskuuta. Finnkino Flamingossa elokuva on ohjelmistossa heti avajaisista 3.9. alkaen. Maan ensimmäisissä 3D-elokuvateattereissa käytetään kaikissa digitaalista 3D-esitystekniikkaa ja moderneja aktiivilaseja. Viime vuosikymmeniltä tutut pahviset puna-vihreä-lasit ovat siis historiaa, uusissa 3D-teattereissa katsoja saa teatterista lainaan kevyet ja muotoillut aktiivilasit, jotka pestään aina joka näytöksen jälkeen.

Kolmiulotteiset elokuvateatterit käynnistävät elokuvassa kokonaan uuden aikakauden. On sanottu, että kolmiulotteisuus muuttaa elokuvan katsomiskokemusta enemmän kuin äänen ja värin tulo aikanaan.

”Yhdysvalloissa 3D on jo lyönyt läpi: siellä 3D-elokuvien ensi-illat ovat suuria elämystapahtumia, joihin innokkaimmat fanit valmistautuvat omilla tyylitellyillä 3D-aktiivilaseillaan. 3D-elokuvat nousevat poikkeuksetta katsojatilastojen kärkipaikoille, vaikka esitysteattereita on vielä vähän verrattuna normaaleihin elokuvaesityksiin. On erittäin hienoa, että myös Suomeen saadaan heti alkuun neljä nykyaikaista, huipputekniikalla varustettua 3D elokuvateatteria”, kommentoi teatterilevityksestä vastaava Timo Räisänen FS Film Oy:stä.

Elokuvan tarina

Professori Trevor Andersonilla (Brendan Fraser) on omalaatuisia teorioita, joita kukaan tiedemaailmassa ei ota vakavissaan. Anderson haluaa kuitenkin todistaa väitteensä tosiksi ja lähtee tutkimusmatkalle Islantiin veljenpoikansa Seanin (Josh Hutcherson) kanssa. Mukaan matkalle he saavat paikallisen nuoren oppaan (Anita Briem). Heidän tutkimusmatkansa saa yllättävän käänteen onnettomuuden seurauksena, maankuoren pettäessä – ja johtaa uskomattomaan tieteelliseen läpimurtoon. Maan keskipisteessä seurue löytää kokonaisia uusia maailmoja, joiden olemassaoloa kukaan ei olisi pystynyt edes kuvittelemaan.

Lisätiedot:
Timo Räisänen
FS Film Oy
timo.raisanen@fs-film.fi
puh. 040-561 0073