Lyhytelokuvan mestari Jens Jonsson vierailee Helsingissä

Tiedote 17.2.2009 

Finlandssvensk filmmönstring / Suomenruotsalainen elokuvakatselmus 27.–28.3.2009
– lyhytelokuvan mestari Jens Jonsson vierailee Helsingissä 27.3.

Elokuvatapahtuma Finlandssvensk filmmönstring / Suomenruotsalainen elokuvakatselmus tarjoaa tänä vuonna ajankohtaisia suomenruotsalaisia elokuvia ja ennen kaikkea kiinnostavan päävieraan Ruotsista, lyhytelokuvamestarin Jens Jonsson. Perjantai 27.3. koko ohjelma on rakennettu Jens Jonssonin ympärille: Jonsson esittää elokuviaan ja kertoo niistä. Ohjelmassa nähdään lyhytelokuvat Utvecklingssamtal, Fragile ja Linerboard. Sen lisäksi nähdään mahtava tv-sarja God morgon alla barn / Huomenta kaikki lapset – kokonaisuudessaan! Ja päivän päätteeksi vielä Ping-pongkingen (Ruotsi 2008) joka on Jonssonin ensimmäinen ohjaustyö pitkän elokuvan puolella. Ainutlaatuinen tilaisuus tavata mestari ja nähdä näin laaja skaala hänen työtään!

HUOM! Ohjelma sopii hyvin esimerkiksi teemapäiväksi alan opiskelijoille ja alalla työskenteleville. Lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisesta: www.filmcentrum.fi.

Monta syytä juhlaan
Lauantaina 28.3. ohjelmassa on ajankohtaisia suomenruotsalaisia elokuvia. Tänä vuonna on monta aihetta juhlaan! Fiktiopuolella juhlimme Glenn (Tapio Piirainen, 2008) -elokuvaa joka sai Venlan parhaasta tv-fiktiosta. Sen lisäksi huomioimme tuotantoyhtiö Epidemiä DocPointin yhteydessä saadun Apollo-palkinnon johdosta. Epidemin tuottaja ja perustajajäsen Mikael Wahlforss on suunnitellut erikoisohjelman kanssamme. Hän on myös paikan päällä kertomassa elokuvistaan ja keskustelemassa yleisön kanssa.

Work in Progress: Teatteriparoni
Yksi kiinnostava tuleva elokuva josta saamme kuulla tapahtumassa, on Klas Fransbergin ohjaama ja Mats Långbackan tuottama Teaterbaronen / Teatteriparoni. Dokumenttielokuva kertoo suomenruotsalaisesta elokuva- ja teatteriohjaajasta Casper Wrede joka enimmäkseen työskenteli Englannissa. Hän ohjasi muun muassa Suomen korkeimmassa oikeudessa kielletyn elokuvan Päivä Ivan Denisovitjsin elämässä.

Finlandssvensk filmmönstring -tapahtuman järjestää Finlandssvenskt filmcentrum. Tapahtuma on kaksipäiväinen elokuvafestivaali joka on jatkoa monivuotiselle perinteelle. Kaikki elokuvan ystävät, alaa opiskelevat ja alalla työskentelevät ovat tervetulleita mukaan!

Jens Jonssonin elokuvissa on englanninkielinen tekstitys (God morgon alla barn-sarjan kohdalla tekstitys vielä epävarma). Puheosuudet Jonsson pitää ruotsiksi. Lisätietoa ohjelmasta saa Finlandssvenskt filmcentrumin kotisivuilta www.filmcentrum.fi.  

Finlandssvensk filmmönstring 2009
Aika: 27.–28.3.2009
Paikka: Elokuvateatteri Andorra ja Dubrovnik baari (Eerikinkatu 11, Helsinki)
Lisätietoa: www.filmcentrum.fi

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjelmistosta antaa Mikaela Westerlund Finlandssvenskt filmcentrum
Pohjoisranta 20 B 23 00170 Helsinki puh. 040 548 63 93 mikaela.westerlund@filmcentrum.fi