Lähes 6 miljoonaa katsojaa - Finnkinolla takana ennätysvuosi

Lehdistötiedote 4.1.2016, julkaisuvapaa
 
Finnkinon elokuvateattereissa elämyksistä nautti päättyneen vuoden aikana yli 5,9 miljoonaa katsojaa, mikä on yrityksen kaikkien aikojen ennätys. Kotimaisten elokuvien katsojaosuus oli 22 %, ja 3D-elämyksistä nautti 20 % kävijöistä.

Huipputekniikalla varustetut modernit katsomispuitteet ja monipuolinen ohjelmisto houkutteli ennätysmäärän katsojia arjen keskeltä elämysten ja suurten valkokankaiden äärelle. 200 ensi-iltaelokuvan lisäksi leffateattereissa nautittiin Event Cinema –sisällöistä: ohjelmistossa vakiintuneiden oopperan, näytelmäteatterin ja baletin lisäksi uutta ohjelmistossa oli mm. taidenäyttelyt sekä e-sports –peliturnaukset.

Finnkino kehittää jatkuvasti elokuvissa käymistä ja elämyksellisyyttä. Päättyneen vuoden yksi kohokohdista oli uusi elokuvateatteri Lappeenrantaan, kun neljällä salilla ja modernilla 4K-tekniikalla varustellun Finnkino Strandin avajaisia vietettiin syyskuun lopulla. Myös Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Finnkino Sellon suurimpaan saliin asennettiin 4K-kuvanlaatu. Lisäksi Finnkino Tennispalatsi Helsingissä uudistui mittaavan aularemontin myötä entistä viihtyisämmäksi, kun lipunmyynti, herkkumyymälä sekä salikäytävät uudistuivat täydellisesti.

Elokuvamainonnan myynti kehittyi vahvasti myös päättyneenä vuonna, kun kasvua edellisvuodesta oli 38 %. Lisäksi yritykset järjestivät asiakkailleen ja muille sidosryhmilleen tilaisuuksia Finnkinon teattereissa myös ennätyksellisen runsaasti: suosituimmat yritysnäytökset olivat 007 Spectre, Star Wars: The Force Awakens sekä kotimainen Napapiirin sankarit 2. Päättyneen vuoden maistuneimmat leffaeväät olivat popcornit ja limut. Finnkinon verkkopalvelussa vieraili keskimäärin kuukausittain 1,06 miljoonaa kävijää.

–Olen iloinen, että olemme päässeet tarjoamaan elämyksellisiä elokuvateatterikokemuksia ennätyksellisen monelle. Tästä on hyvä jatkaa, kun tavoitteenamme on olla Euroopan intohimoisin, luovin ja houkuttelevin elokuvateatteriketju, iloitsee Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

 Finnkinon TOP 10 –elokuvat 2015:
1.    007 Spectre
2.    Luokkakokous
3.    Star Wars: The Force Awakens
4.    Kätyrit
5.    Napapiirin sankari 2
6.    Inside Out – mielen sopukoissa
7.    Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
8.    Fast & Furious 7
9.    Jurassic World
10.    Onnelin ja Annelin talvi

Finnkinon Top 5 –Event Cinema esitykset 2015:
1.    Iloinen Leski (Franz Lehár), operetti New Yorkin Metropolitan Operasta
2.    Trubaduuri (Verdi), ooppera New Yorkin Metropolitan Operasta
3.    Hamlet, näytelmäteatteri Lontoon National Theatresta
4.    Lumikuningatar, balettiesitys Suomen Kansallisoopperasta
5.    PMMP – Tässä elämä on, konsertti

Lisätiedot, Finnkino Oy:

toimitusjohtaja Veronica Lindholm, p. 040 676 3443 veronica.lindholm@finnkino.fi

****

FINNKINO OY
Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 15 teatteria 11 paikkakunnalla. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2015 yli 10,7 miljoonaa katsojaa, joista 5,9 miljoonaa tuli Suomesta. Finnkino toimii myös teatterielokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatteriketjuun Nordic Cinema Group AB:hen, jonka omistavat Bridgepoint ja Bonnier. Konsernilla on teattereita Suomen, Viron, Liettuan ja Latvian lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. www.finnkino.fi