Lahden uusi elokuvaviihdekeskus nousi harjakorkeuteensa

Finnkinon tiedote 14.06.2007

Uuteen elokuvakeskukseen miltei tuhat katsojapaikkaa

Marraskuun alussa ovensa avaavan Lahden uuden Finnkinon elokuvateatterikeskuksen rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Miltei tuhannen katsojapaikan ja huipputason tekniikan viihdekeskus juhlii harjannostajaisiaan 14.6.

Lahteen nouseva Finnkinon elokuvaviihdekeskus tulee tarjoamaan entistä laajemman kirjon sekä kotimaisia että ulkomaisia elokuvanäytöksiä ja -ensi-iltoja lahtelaisille elokuvaviihteen ystäville salikokojen ja -määrän kasvaessa. Elokuvaviihde-keskuksessa panostetaan tulevaisuudessa myös päivänäytöksiin ja yritysasiakkaisiin. Uudessa keskuksessa tulee olemaan 922 katsojapaikkaa, mikä on noin 200 paikkaa enemmän kuin Lahden nykyisissä Finnkinon teattereissa, Ilveksessä ja Kuvapalatsissa yhteensä. Moderniin multiplex- eli monisaliteatteriin tulee kuusi salia. Viihdekeskuksen suurin sali on 358-paikkainen, ja suurin valkokangas kasvaa yli kolminkertaiseksi, 110 neliömetrin kokoon.

Kaikki elokuvateatterikeskuksen salit varustetaan uusimmalla huipputekniikalla ja istumapaikat sijoitetaan portaittain niin, että näkymät valkokankaalle ovat kaikkialta yhtä hyvät. Lahteen tulee käyttöön alan uusinta ääni- ja kuvatekniikkaa, joka perustuu Finnkinon kehittämään AS2-järjestelmään. Kuvan ja äänen laatu on maksimoitu muun muassa sijoittamalla kovaääniset valkokankaan yläpuolelle, jolloin ääni pääsee kulkemaan esteettömästi ja puhtaasti. Kuvan laatu on entistä parempi uusien, reiättömien valkokankaiden ansiosta.

Elokuvissakäynnin suosio kasvaa edelleen Finnkinon toimitusjohtaja Timo Mänty uskoo uuden elokuvateatterikeskuksen saavan lahtelaiset elokuvissa kävijät valkokankaan ääreen entistä useammin. ”Uskomme Lahden kokevan saman ns. multiplex-efektin kuin Helsinki, Tampere, Turku, Pori, Jyväskylä ja Oulu, joissa elokuvissakäynti on lisääntynyt 40-50 prosenttia multiplex-keskusten avaamisen jälkeen”, Timo Mänty kertoo.

Esimerkiksi Oulussa viime vuoden marraskuussa avattu Finnkino Plaza on kerännyt alueen ennätysyleisöt katsojamäärien noustessa yli sataan tuhanteen (113 000) tämän vuoden tammikuusta toukokuun loppuun ulottuvalla ajanjaksolla.

Lahtelaiset, kuten muutkin suomalaiset, käyvät tällä hetkellä elokuvissa noin 1,5 kertaa vuodessa, ja luku kasvaa tasaiseen tahtiin. Kasvunvaraa on vielä, sillä pohjoismaalaiset käyvät elokuvissa keskimäärin kaksi kertaa vuodessa ja muut eurooppalaiset parhaimmillaan jopa yli 3 kertaa vuodessa. ”Paikkakunnilla, joissa on Finnkinon multiplex-elokuvateattereita käyntitiheys on jo Suomessakin noussut noin 3 kertaan vuodessa”, iloitsee Timo Mänty.

Tammi-toukokuussa Finnkinon elokuvateattereissa vieraili noin 1,9 miljoonaa katsojaa, mikä on 16 prosenttia enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Mänty, Finnkino Oy
Puhelin: (09) 1311 9310
s-posti: timo.manty@finnkino.fi

FINNKINO

Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2006 yli kahdeksan miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.

Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 26 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 151 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori ja Rovaniemi.

Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä ja on yksi maamme merkittävimmistä videolevittäjistä. Finnkinolla on videolevitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.